Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán alatt már 6-800 ft lett...

Orbán alatt már 6-800 ft lett 1 gombóc fagyi. Ugyanannyit nyaltok még?

Figyelt kérdés
Magas adók és az infláció miatt.

2024. aug. 25. 18:51
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
64%

"84-ben 2700 Ft volt a fizetésem, kb 800 gombóc fagyi, most 500 ezer a fizum, ártól függően 600-1000 gombóc fagyi. Hol itt a probléma?"

Magyarán kábé ugyanazon a szinten élsz, mint 40 évvel ezelőtt a szocializmusban, és még kérdezed, hol itt a probléma? :)

szept. 10. 11:28
 42/47 anonim ***** válasza:
28%

Miért élnék ugyan azon a szinten? Eleve csak a szüleimmel hasonlíthatom össze hogy is éltek akkor a középszerű prolik, mivel én abban az időben kisgyerek voltam. Egész életnyi gürizés után volt egy állami, nem saját tulajdonú, másfél szobás lakásuk egy sorházban, mai szemmel nézve puritán szocreál bútor, amit 5 éves részletre vettek, egy moszkvics 408-as autójuk, és a közeli faluban egy kis hétvégi telek. Évente egyszer a Balatonnál egy hét SZOT üdülés, meg kapálás a telken, kb ez volt a melón kívül az elfoglaltság. Azt tegyük hozzá, hogy abban az időben kb az emberek 90%-ának ez volt a plafon amit önerőből elérhettek. Engem az élet indulásában gyakorlatilag egy buznyák kanyival sem tudtak segíteni, mondhatni én is mindent önerőből értem el.

Most van egy elég jó tehermentes, saját tulajdonú családi házam, pöpecül berendezve, saját építés, passzív ház nulla rezsivel, az állami lakás a rendszerváltáskor úszott, de az örökölt hétvégi telekre felhúztam egy csinos kis vityillót, van két kocsim, az egyik egy személy, a másik egy lakóautó. Évente többször megyek a kedvteléseimnek hódolni, síelek, hegyet mászok, búvárkodok, megtehetem hogy 3 hétre elmegyek a lakóautómmal most pl Görögországba, vagy egy hónapja jöttem meg a Dolomitokból, ahol két hetet másztam-túráztam.

Nyilván levágtad, nem az átlag melós vagyok, de itt az a lényeg, hogy a komcsi rendszerben ha nem voltál pártember, akkor nem is vihetted többre a hónapról-hónapra élő proliságnál, ebben a rendszerben pedig még ha nem is vagy kegyelt, a saját sorsod kovácsolását nem tiltották meg, és valamennyire önerőből is vihetted.

szept. 10. 11:51
 43/47 anonim ***** válasza:
30%

"és valamennyire önerőből is vihetted."

Például annyira, hogy a fizudból kábé pont annyi fagyit tudsz venni, mint 40 évvel ezelőtt.

szept. 10. 12:03
 44/47 anonim ***** válasza:
Legyünk őszinték: az idősebbeknek már nem olyan nagy élmény a fagyi, mint a gyerekeknek, vagy fiataloknak. Én a gyümölcsöt pl többre értékelem, pedig gyerekként én is odáig voltam a fagyiért.
szept. 10. 12:15
 45/47 anonim ***** válasza:
Ha neked a fagyi az életben a prioritás, akkor igazad van, egy helyben toporgunk. Nem kötekedésképp de annyiban árnyalt a dolog, hogy manapság az én szubjektív érzésem szerint finomabbak a fagyik, és mintha a választék is rafináltabb lenne, mint régen, vagyis ha mennyiségi fejlődés nem is történt azért minőségi igen. Régen is volt színes TV-nk, igaz a robbanó videotonos, most is van TV-nk,(na jó, három is)csak éppen 180 cm-es Samsung qled. Régen is volt autóm, egy kétütemű Wartburg, most is van autóm, egy full extrás korszerű dízel egyterű. Régen is síeltem vagyis próbáltam a Duna-parton, most is síelek, igaz, a Francia-Alpokban. Darab, darab, ha te így méred a dolgokat, akkor nem nagyon tudok veled vitatkozni.
szept. 10. 12:25
 46/47 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk pont nem ezt kellene nézni és hülyeségeket levonni belőle, hanem azt, hogy folyamatosan nőnek a bérek és a beruházási kedv is fellendült az utóbbi időben. Magyarország az infláció győztese lesz, míg a nyugat az elhibázott gazdasági politikája miatt az enyészetté fog válni. Erre emlékeztettek majd vissza, amikor Magyarország lesz Európa gazdasági nagyhatalma.
szept. 11. 02:49
 47/47 darklord88 ***** válasza:

Nőnek a bérek ja csak a nerese bérek :D

Az átlagfizetés az inflációhoz képest nem nő csak csökken.Milyen beruházásról beszélsz?

szept. 13. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!