Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól sejtem, hogy lassan bunyó...

Jól sejtem, hogy lassan bunyó lesz a Volán buszokon a helyekért?

Figyelt kérdés
Ha felszáll egy helyjegyes, valaki leszállhat, aki a helyén ül. Ez nyilván nem fog az illetőnek tetszeni, pláne ha fél úton van hazafele, és még 10 km van vissza.
2024. aug. 19. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
35%

Miről maradtam le?

Akinek van helyjegye, annak a helyén a busz indulásakor (az induló állomáson) már kint van a foglalt tábla. Eddig így volt. Oda nem ülhet senki sem.

2024. aug. 19. 16:16
 2/4 anonim ***** válasza:
61%

Ausztriában az IC vonatok is így működnek.

2. osztályra nem kötelező a helyjegy, de ajánlott.Ha jön a helyjegyes utas és a te helyén ülsz, fel kell kelned és másik helyet keresni.Nem mindig éri meg a fillérb_szás.

Volánnál is csak távolsági buszokon lesz ilyen, nem a mezei agglomeráció járó/falujáró munkás meg diákjáratokon.

2024. aug. 19. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:
39%
#2 Ilyen már van, volt eddig is, pl. utaztam már többször Pécs-Budapest busszal, azon egy ideje vannak foglalt helyek és az ülésre rá van rakva egy cetli, hogy foglalt, (nem minden helyet foglalnak el, már a buszállomáson, van olyan, aki később száll fel). Tehát nem az van, hogy leülsz és majd valamikor jön valaki, aki azt mondja, hogy pattanjál fel de nagyon gyorsan, hanem oda nem ülhetsz le.
2024. aug. 19. 16:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, honnan szeditek ezt a f*szságot, hogy leszállítanak. Eleve fel sem fogsz szállni, ha már nincs szabad hely (és nem vettél helyjegyet, ami amúgy nem kötelező és csak a Budapest - bármi viszonylaton közlekedő távolsági autóbuszokon van).
2024. aug. 21. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!