Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen szar a tömegközlekedés?

Figyelt kérdés

Az egész országban szar. Budapesten is, ahhoz képest hogy 2 milliós város, iszonyú rossz a kiépítettség. A város viszonylag kevés %-át fedi le metró hálózat. A buszok pedig nagyon ritkán járnak és lassúak. Így aztán pl. Pestszentlőrincről eljutni Békásmegyerbe, az 2 óra hossza. Borzalmasan sok idő. Csak viszonyításképpen, Wien-Liesing-ből eljutni Wien-Floridsdorf-ba az 25 perc.

Vidéken meg még borzalmasabb a tömegközlekedés, mondanom sem kell.

És egyre csak megy le a lejtőn a MÁV is. Az összeomlás szélén tántorog.

aug. 18. 15:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
27%

Azért, mert nincs rá igény.

Vidéken, meg itt az agglomerációban, amint lehet vesznek autót az emberek.

Nekem már egyetemistaként volt, igaz egy szakadt Corsa volt, de volt.Messze jobb volt, mint busszal menni.

aug. 18. 15:31
 2/24 anonim ***** válasza:
3%
Karácsony Gergelyt kérdezd.
aug. 18. 15:43
 3/24 anonim ***** válasza:
81%
#2 Szerintem pont, hogy a MÁV és a volán egy színvonaltalan, visszamaradott, lepusztult, középkori szutyok, amit (mint minden mást) a fidesz hagyott lerohadni. De mivel 3 millió nem túl intelligens birka erre szavazott, így ez gondolom nem probléma az országnak.
aug. 18. 15:44
 4/24 anonim ***** válasza:
74%
14 éve fidesz van hatalmon nem is tudom ki a hibás...
aug. 18. 15:45
 5/24 anonim ***** válasza:
65%
Minden ami köz az szar. Közoktatás, egészségügy, köztévé, közösségi közlekedés stb.
aug. 18. 15:48
 6/24 anonim ***** válasza:
11%
Mert a dollárbaloldal kezében van Büdipest
aug. 18. 15:48
 7/24 anonim ***** válasza:
76%

Bkvsként elmondhatom, hogy európában az egyik legjobb. A menetrend, a járatszám, a hálózat stb. A fejlett nyugaton jön amikor jön. Ahova nem jutsz el busszal, über, taxi, roller, stb. Közel sincs ilyen kiépítettség. Talán a Bécsi helyi vasúthálózat amit irígylek. De itthon pl az éjszakai busz hálózat egyedülálló. Összehangolt, szervezett, bárhova eljutsz, bevárják egymást a buszok. Az utasközönségről nem a bkv tehet.

A járatok tisztasága meg ugye az utasokon múlik.

Amin lehetne javítani az a járművek műszaki állapota. Ez viszont pénzkérdés. A kormány szándékosan von el a fővárostól pénzt, hogy mutogathasson Karácsonyra.

aug. 18. 15:50
 8/24 anonim ***** válasza:
85%

Egyèbkèmt a pesti tömegközlekedès rossz az tènyszerűen nem igaz. Lefedettsèg ès jàratmennyisèg szempontjàbòl is kifejezetten jò màs euròpai nagyvárosokkal összevetve.

Az hogy az ország tele van az út szélén hagyott csövesekkel és drogosokkal akik ott melegednek, az meg nem közlekedési kérdés, hanem országos szociális politika kérdése.

Ahol ténylegesen rossz a tömegközlekedés az vidék, de még az olyan vidéki városok is mint Miskolc. Ennek pedig az az oka hogx a fidesz alapvetően egy jobboldali párt amibòl kétbdolog következik:

1. Ideológiai szinten úgy állnak hozzá hogy az állam nem felelős a polgáraiért, mindenki magáért felelős. Az államnak nem kötelessége biztosítani a közlekedést, oldja meg az állampolgár maga, mondjuk azzal hogy vesz egy autót.

2. Az első pont utolsó mondatából pedig egy másik cél következik, vagyis hogy költekezzenek minél többet az emberek. A buszra szállás nem növeli a gdpt. Az autóvásárlás, annak fenntartása, az üzemanyagvásárlás viszont igen. És akkor a járműtulajdonláshoz kapcsolódó adókról még nem is beszéltünk.

aug. 18. 15:52
 9/24 A kérdező kommentje:

Dehogynem szar Budapest tömegközlekedése, mutass már még egy 2 milliós várost Európában amit 2 óra alatt lehet keresztbe utazni?

Még Moszkva - ami egy 10 milliós város - is 1 óra 20 perc a max amit városon belül lehet menni.

Budapest tömegközlekedése a béka segge alatt, harmadik világbeli szinten van. Ez tény. Felháborítóan rossz.

aug. 18. 15:54
 10/24 anonim ***** válasza:

Nekem nincs autóm és a fővárosi tömegközlekedéssel nem vagyok tisztában. Google szerint 1 óra és 20 perc, 1 óra és 40 perc között az említett szakasz. Autóval 25km mindössze. Innen, vidékről nézve ez k.... sok! Itt 25km tömegközlekedéssel kb. 40-45 perc. Ahogy elnézem autóval és tömegközlekedéssel ráadásul ez a szakasz km-ben nem sokban különbözik, utazási időben viszont feltételezem igen, bár nem tudom mennyire zsúfoltak az utak. Vidéken bizonyára van olyan, ahol ritka szar a tömegközlekedés, de én pl. 20km-re lakom megyeszékhelytől hétköznap és hétvégén is fél óránként járnak a buszok, reggeli órákban hétköznap akár 10-15 percenként, délutáni órákban is 3-5 óra között sűrűbben, mint fél óra. Városon belül is szoktam közlekedni, azzal sincs probléma, gyerekkoromban sokkal-sokkal szarabb volt a helyzet városon belül, szóval tudok mihez viszonyítani. Éjszaka viszont lehetetlen hazajutni, 10.30-kor startol az utolsó busz a városból, tini koromban is így volt, de ha nem így lett volna, akkor valszeg rengeteg sztori kimaradt volna az életemből. :D Reggel 5-ös buszig sok minden történt hétvégente.

Hogy miként bírsz az egész országról beszélni, országos szinten véleményt alkotni a tömegközlekedésről, azt nem tudom, csodállak, én a fővárosival sem vagyok tisztában, sőt a szomszédos megyében se nagyon tudom milyen a helyzet, nyilván ott tudom csak, azon szakaszon, ahol szoktam közlekedni. Nekem megfelelő abszolút, többek között ezért sincs autóm. A kényelmeset biztos könnyű megszokni, szó se róla, de a szüleimnek sem volt autója, így nem szoktam hozzá.

Az előttem hozzászólónak egyébként tök igaza van, a tömegközlekedés az az igényekhez van igazítva. Régebben számolták is az utazóközönséget, mielőtt változtattak a menetrenden. Ma már nincs rá szükség, mert pontosan tudják a jegyszámeladásból és a bérlet beszkenneléséből.

aug. 18. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!