Budapestiek! Egyetértenétek, hogy az Üllői úton a Corvin környékén a biciklisávot állítsák vissza buszsávra, hogy a reptéri busz (100E) ne álljon dugóban?
A 3-as metró felújítása alatt az Üllői út egy-egy szélső forgalmi sávjából buszsáv lett, amit a metrófelújítás után átváltoztattak a világ legszélesebb biciklisávjává.
Ha már szégyenszemre nem vezet kötött pálya a repülőtérre Budapesten, legalább kiszámítható tömegközlekedés összeköthetné a belvárossal. Vagy a biciklisáv a legfontosabb közlekedési beruházás egy több milliós városban, noha az Üllői úttal párhuzamos utcák (Tűzöltó u., Tompa u.) teljesen alkalmas biciklizésre?
kérdező: kérlek segíts nekem a Fidesz "tizensok" éves uralkodása miért nem sikerült vasúti összeköttetést kialakítania, mint bármely normális európai városban????
Tipikus fideszes hangulat keltés ahelyett, hogy bármi problémát megoldana.
#3 Csak egy magyarázata lehet a kérdésemnek, hogy hangulatkeltő fideszes vagyok... Jól van, te se vagy okosabb, mint a narancs szektások!
#6 Mit tudom én. Tűzoltó utcáról át a Nagykörút túlsó oldalára - Tompa utca folytatásán Bakáts tér - Ráday utca - Kálvin tér például? Ráday utca nagyon jól járható biciklivel, Kálvin tértől meg a belvárosban bármerre mehetsz biciklivel.
Valószínű, azt mondanám, igen, legyen, igazad van... de mivel az a busz nem tartozik hozzá a földi halandók által igénybe vehető közszolgáltatáshoz, nagyjából annyira érdekel a sorsa, mint az araszoló emeletes turistabuszé, meg a taxival járkáló primadonnáé. Mi több, még a "vasútmegépítésig tartó reptérkiszolgálási kényszeridőszakot" illetően is megkérdőjelezem, hogy mért pont úgy van megoldva ez a dolog, ahogy. Ha meg másképp volna megoldva, akkor eleve tárgytalan ez a téma.
Ha azt kérdezed tőlünk, válaszolóktól, hogy mi lenne, ha mi lennénk a döntéshozó úristen, akkor az lenne, hogy eleve a másik nyolc körülmény is másképp lenne, és akkor eleve nem itt kéne belenyúlni a problémába.
Vonat és metró sem megy ki a reptérre a belvárosból?
Szégyen.
Talán a taxislobbi elérte, hogy soha se legyen normális tömegközlekedés a reptér és Bp belváros között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!