Az Orbán kormány belefog bukni a a REpont bizniszbe?
Kizárt.
Ráadásul, ez EU-s előírás, nem a Fidesz találta ki.
Én is utálom, amikor külföldön voltam, ott is utáltam.Miért nem jó szelektív kukába tenni az üveget?
1. ahogy írták ez nem saját kezdeményezés
2. máshol is működik a rendszer
3. a te döntésed, hogy ilyen palackos vagy dobozos terméket veszel vagy olyat amit nem kell visszaváltani
4. eddig is szelektíven kellett volna gyűjtened, eddig is jártál boltba. Most annyi a dolog, hogy nem nyomod össze a palackot hanem beteszed egy szatyorba amit amúgy is vinnél magaddal a boltba és amikor ott vagy, akkor előbb visszaváltod az üvegetek, aztán mész bevásárolni.
#4 "Azt írjak a vártnál nagyobb számban érkeznek vissza műanyag palackok, nem tudták megsaccolni mennyi palack van forgalomban, nem is értem."
Most van az átállás időszaka.
MÉG forgalomban vannak tömegével olyan palackok amikért nem kellett betétdíjat fizetni, de MÁR fogalomban vannak olyan palackok is maikért már fizetni kell. A kettő arányát nem ismeri senki, mert a boltokban, raktárakban keverednek. Sokan meg korábban vásároltak be nagyobb mennyiséget. Még nálunk is kb. fele olyan palack vagy fémdoboz ami nem betétdíjas, de egyre gyakrabban ilyen van a boltokban.
Pár hónap kell még hogy a készletek nagyjából kimenjenek, onnan lehet majd azt felmérni, hogy az emberek milyen arányban váltják is vissza ezeket.
Ráadásul sokan még nem tanulták meg, hogy figyelni kell a palackot vagy hogy nem szabad összenyomni. Éveken keresztül ezt verték a fejünkbe, hogy "tapossa laposra!", mert a szelektív gyűjtőkbe így több fér el, most meg meg kell szokni, hogy ezt ne csináljuk. Aki reflexből összenyomja az meg hiába szeretné visszaváltani.
Nem fog belebukni, mivel nem a Fidesz találta ki, lemásolták a külföldön lévő rendszer. Van rajta még mit finomítani, de rendszer műkőképes lesz.
Németországban ez már akkor működött amikor nálunk, még azt sem tudták hogy létezik ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!