Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha probléma a tanárhiány, a...

Ha probléma a tanárhiány, a kormány miért nem teszi rugalmasabbá a képzésüket?(pl levelezős képzés létrehozása)

Figyelt kérdés

A közoktatási, köznevelési intézményekben a középiskolai oktatókból van a legnagyobb hiány.

Az általános iskolai tanítóknál, óvodapedagógusoknál is van létszámhiány, de nem olyan égető, mint a tanároknál.

Óvodapedagógus és a tanító is van levelezőn, ráadásul pusztán 3 éves képzések ezek.

A tanárképzést viszont beszigorították.5 év a képzés és nincs levelező.Meg vannak elég hülye szakpárok.

Meg, persze van tisztán pedagógia szak is, de a közoktatásban nem igazán ismerik el, csak pedagógiai asszisztens lehet vele valaki vagy kollégiumi nevelő, hasonló.Azoknak van, akiknek már van valami diplomája és oktatni akarnak felnőttképzésben.

aug. 4. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Mert a tanárhiány nem a kormánynak probléma, hanem nekünk.
aug. 4. 18:09
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
Akkor meg az lenne a baj hogy levelezőn végeznek a tanárok.
aug. 4. 18:14
 3/10 A kérdező kommentje:

2.

Én levelezőn tanultam anno.Nem volt más lehetőség, dolgoznom kellett már technikum után.

Sokaknak nem marad más, csak a levelező.

Erre az okosabb vezetésű egyetemek rájöttek és kínálnak államilag támogatott levelező képzéseket is.

aug. 4. 18:18
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
Hát csak így is sok tanárnak inkább nem kellene tanítani, nem nagyon van szűrés, levelezőn meg hát nem tudom?
aug. 4. 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

Megtették.

A tanárképzésnek az elmúlt évtizedben rengeteg új, rugalmasabb formája lett kialakítva.

Én is így szereztem meg a tanári diplomámat 2 éve mérnökként, egyszerre sok másik olyan emberrel, akik valamilyen szakirányú végzettséggel (biológus, statisztikus, zenész, informatikus, építész, gépész stb.) pedagógus képzettséget is szereztek másod vagy harmadik diplomának és kezdtek el tanítani.

A tanárképzésben is van levelezős képzés (azon csináltam), sőt, már van rövid ciklusú képzés is amin csak 1 szakot kell megcsinálni 2-4 félév alatt. Ahol a pedagógia rész hiányzik és nem a tantárgy elméleti tudása.

Egerben van levelezőn osztatlan 10 féléves tanárképzés is.

[link]

aug. 4. 18:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert akkor Lőrincék nem tudnának ennyit mutyizni.
aug. 4. 18:28
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Jelenleg egy tanár, az rosszul fizetett báb.
aug. 4. 20:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Chatgpt.
aug. 4. 21:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Mert Sanya nem érzi ezt annyira nagy problémának.
aug. 4. 21:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Levelezős tanárképzés? Na kösz, az olyan tanárokból inkább nem kérnék. Van tanári diplomám (is). Nem véletlen, hogy nem levelezőn tanítják. Vagy akkor csak levelezős diákokat taníthatna. :D Esetleg meglévő tanári diplomával, X év tanítás után, további szaknak tudnám elképzelni.
aug. 14. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!