Szerintetek manapság Magyarországon lehetséges még hitel nélkül lakást venni?
Perszehogy, ha Mészárosnak, Tiborcznak, Orbánnak vagy esetleg Csányinak, Szijnak hivnak, akkor ez a lehetőségek országa számodra.
Hogy egy pályakezdő fiatalnak lehetséges-e? Politikai segitség nélkül, egészen biztosan, nem.
Szerinted, melyik országban vesznek hitel nélkül ingatlant az átlagemberek?
Az öröklést vagy az örökségből való finanszírozást most ne vegyük ide, az más.
Álomvilágban élnek azok, akik hitel nélkül akarnak normális környéken ingatlant vásárolni.
Hitelre vettem meg az első lakásomat leteme legjobb döntése volt. Ma már hitelmentes.
Az elmúlt 10 évből nem sok olyat olvastam, hogy hitellel vettem lakást, és nagyon megbántam. Ellenben naponta sír valaki, hogy "nem szálltam be a hitelbe és azóta elmentek az árak".
A 25-55 év közötti átlagember, akinek nincs kiskorú gyereke, nem jár neki semmi támogatás, kedvezmény, az tényleg csak hitelre tud lakást venni de még előtte össze kell gyűjtenie a 20 % önerőt meg jó fizetésének is kell lennie mert különben nem kapja meg a hitelt.
Mi anno az elsőt még meg tudtuk veni előre spórolással. Most már a csok(i) is hitellé alakult, igaz az új gyerkek után egyenként sorban elengednek belőle 10 millát.
Az is lehet, hogy sokan már életük végéig nem tudnak saját lakást venni, akiknek semmi ajándék pénz nem jár. Aztán a sok kötekedő mondja, hogy nem is baj, mert nyugaton is bérelnek, írják ezt rendszerint saját lakásból. Azt ezek csodálkoznak, ha mások megelégelik azt a cinizmust ami van és kimennek külföldre, vissza se néznek, mert hiába ott is csak bérelni fognak (ami nem feltétlen igaz mert ott már a több bérből könynebben kapnak hitelt és vehetnek így saját lakást), de a fizetésükből mellette jól élnek, új elektromos autót vesznek, nyaralni járnak. A mai kor átlag magyar embere azért él és dolgozik, hogy legyen hol laknia és mit ennie és örül, ha van egy hónap tartaléka. Ennyi az élet. De nem ennyiből kellene állnia.
A lényeg, hogy ez a mostani garnitúra is elk..ta az életet az átlag számára, nem kicsit, nagyon.
"A 25-55 év közötti átlagember, akinek nincs kiskorú gyereke, nem jár neki semmi támogatás, "
Akinek vannak gyerekei, ők is hitelre vesznek.
Lehet, pár év külföldi munkával, ha spórolsz, olyan 10 év alatt összeszedhető 20 millió Ft.
De ezért csak vidéki városban veszel valami lelakott lakást.
Ha felújított, jó helyen lévőt akarsz, az kb a duplája, annyit már kevesen várnak, inkább felveszik a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!