Milyennek ítélitek meg a kormány családpolitikáját?
Figyelt kérdés
A mi szuverén véleményünk a párommal az az,hogy teljesen igazságtalan az egész, perifériára szorítva mindenkit,aki nem akar gyereket,esetleg egynél nem akar többet. Mi sem akarunk 30 évesen, és nem a stabil egzisztencia hiánya az ok, persze van akinél ennek hiánya sem akadály vállalni hármat,négyet...Őket pénzesővel jutalmazni szerintem igazságtalan.
3, a születésszámokból kiindúlva úgy tűnik, hogy nem sokan vannak, akik akarnának gyereket egy ilyen trágyadomba.
júl. 30. 08:57
6/18 anonim válasza:
5#
A családtámogatási rendszeren túl, baromi sok dolog kell a gyermekvállaláshoz.
Megfelelő bérek, köznevelési intézmények, megfelelő állások...stb
A szomszédos bezzegAusztriában is éppen olyan keveset vállalnak, mint Magyarországon.Pedig, ott több dolog adott hozzá.
júl. 30. 09:00
7/18 anonim válasza:
Meggondolatlan látszatintézkedések. Ott szúrják el, hogy a gyereket valami haszonállatnak látják emberi lény helyett, akinek nem csak az anyagiakat kell megteremteni (pedig ezek a segítségek általában nem is elegek hozzá), hanem a megfelelő érzelmi stabilitást is. Ezeket ma Magyarországon a fiatalok nem tudják megadni, és inkább a felelősségteljes döntést hozzák, hogy (még) nem vállalnak gyereket. Az meg le van nézve, stb. Ez a hibája a kornyanak a családpolitikájában (legalábbis a legnagyobb szerintem), hogy nem emberként kezeli a gyereket, nem egy érzelmi alapú döntésnek, es nem képesek felfogni minden dimenziót amit egy gyerekvállalás előtt számba kell venni. És baromira nem segít, hogy ezzel párhuzamosan a gyerekvállalás és neveléshez szükséges dolgokat, mint az egészségügy és oktatás olyan színvonaltalan szintre rohasztották le, hogy engem nőként konkrétan visszatart az, hogy nem szülhetnék a saját orvosomnál, hogy a kórházak milyen állapotban vannak, hogy hogy bánnak az emberekkel, stb. És ez csak a jéghegy csúcsa.
júl. 30. 09:06
8/18 anonim válasza:
Szerintem akinek nincs gyereke, meg így is jobban jár anyagilag.
Tudod mennyibe kerül egy gyerek, ameddig a saját lábára nem áll?
júl. 30. 09:07
9/18 anonim válasza:
6, és ez miben lesz segitség Magarországnak, 30-50 év múlva? egy teljesen kiöregedett, üres országban, az utolsó majd azt mondja, hogy, dehát az osztrákok sem szültek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!