Orbán Viktor mit szívott Posványoson, hogy ilyeneket mond?
Az az igazság, hogy a fiatalokat általában csak a fiatalabb jelöltek tudják megszólítani. Egyszerűen ilyen primitív a politika. Kivételek persze vannak, mint a múmiakorú Bernie Sanders az USA-ban, aki 2016-ban a legnépszerűbb jelölt volt a fiatalok körében, mert tudott eléggé dinamikus lenni, és mert azokról a problémákról beszélt, amik az ottani fiatalokat érintették, és érintik is a mai napig.
Orbán milyen problémákról beszél, ami a mai magyar fiatalokat érinti? Mikor ilyen ökörségeket bír mondani, mint: "Rettegjenek a programozók!" Mert szerinte a szakmunkásoké a jövő. Nyilván a magyar fiatalok tömegével vágyakoznak arra, hogy melósok legyenek. És én nem lenézni akarom ezzel a szakmunkásokat, én magam is szeretek kikapcsolódásként fizikai munkát végezni, és biztos sok fiatal van aki szereti is, de ettől még egy átlag magyar fiatal számára nem ez a jövőkép. Azután meg hogy azt hallja, hogy a miniszterelnök szerint lejárt a programozók kora, amikor már lassan minden munkát felvát az AI és minden digitalizálódik, hát nem egy olyan embert lát aki érti a világot, hanem inkább egy vén idiótát aki már azt se tudja melyik bolygón él.
A bácsi kezd sajnos megháborodni, most már én is látom a jeleit, pedig sokáig ellene voltam az ilyen jellegű vádaknak.
A mesélőkészsége - pechünkre - még megvan, de a realitásérzéke kezdi teljesen cserben hagyni. Mindez keveredve a megszokott cinikus romlottságával még mindig egy halálos koktél a magyarságnak, ami mételyez, mérgez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!