Ha olyan jó ez az ország miért születik rekord kevés gyerek és miért olyan hatalmas az elvándorlás?
nagyon jó az ország, jahhh én Dublinban élek már 😅😅😅
De itt tényleg jóóó xd
Mert ott vagyunk, ahol vagyunk. Egyre kevesebb gyerek született, 2010-ig ez már sok-sok évtizedes folyamat volt. 2010-ben volt Magyarország rekordmélyen. 2010 után ez a gigantikus hajó élesen megfordult és elkezdett nőni a születési arányszám, aztán most a korona és a háború megtorpantotta a számokat.
De így sincs ellentét az információk között. Régebben Mo. lakossága több volt. Több ember több gyereket szül. Arányaiban hiába fordítottunk meg egy 40 éves tendenciát, mivel kisebb a lakosságunk, a jóval nagyobb születési ráta is kevesebb gyereket fog eredményezni. Ahhoz, hogy a lakosság ne csökkenjen 2.0 termékenységi ráta kéne, az csak Monacóban van meg Európában.
Az elvándorlás a térségünkhöz képest nem rossz. A gazdasági helyzetünkhöz képest pedig talán még jó is, hiszen ahhoz képest milyen csórók vagyunk, nem is lépnek le annyian, mint máshonnan (lakosságarányosan!). Szóval türelmes a magyar, vagy szereti ha fáj. Horvátok, Románia, Lettország, Bulgária, Szerbia, Litvánia, Lettország... néhányuk 1 évtized alatt elveszti a lakosságának több, mint 10%-át. Nálunk ez -2%/10 év.
Másik ENSZ stat, hogy a lakossághoz képest mennyien élnek külföldön. Ez a mi esetünkben csak 7%. Bulgáriában ez 25%. A fejlett Romániában is 20% fölött van a külföldön élő románok száma. A balti államok még ezektől is rosszabbak. És lehet azóta még rosszabb is, hiszen talán ma már még kevesebben élnének Putyin mellett. De a csehek vagy lengyelek tényleg előttünk vannak minden téren, mégis többen élnek külföldön, mint a magyarok.
Szóval tényleg egész jók vagyunk ebben, a gazdasági helyzetünkhöz képest meglepően kevesen lépnek le.
Mert nem jó hely Magyarország. Én is már Ausztriában élek 3 éve, eleinte azért jöttem ki hogy megszedjem magam, de annyira megszoktam hogy mennyivel jobb itt az élet, hogy most már el sem tudnám képzelni hogy visszamenjek a kelet-európai nyomorba.
Éljen ott az aki nem tud kijutni Nyugatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!