Az igaz hogy Magyarországról menekülnek a fiatalok külföldre?
Politikától függetlenül ajánlom mindenkinek, hogy hallgasson gazdasággal, közgazdasággal foglalkozó podcastokat, riportokat. Egyrészt jóval egyszerűbb lesz megérteni a gazdasági folyamatokat, másrészt mert olyan gazdasági emberek nyilatkoznak nagyon sokszor, akik cégvezetők, managerek, piackutatók vagy egyéb szakemberek. Én egy vagy egy tucatot hallgatok és azon emberek, akik itt nyilatkoznak, mind egyértelműen jelentik ki, hogy igen. Baj van. Nem holnap, nem jövő évben, nem tiz év múlva, hanem már ma.
Érződik a teljes magyar gazdaságban, hogy nem csak, szakember nincs már, mert azok már rég elmentek, hanem ma a kétkezű munkások mennek már el külföldre. Mindenki, aki tud.
És, ha megnézed az elvándorlási, népszámlálási adatokat és a külföldön regisztrált magyarok számát... egyértelműen igen.
És 10-8 fiatal, automatikusan azt mondja, hogy külföldön képzeli el a jövőjét és a jelek szerint, aki tud, akinek van rá lehetősége, az el is megy. Már ma.
kérdezzétek meg mindennap
ne keress rá itt, nincs 1000000 kérdés róla
Én is találkoztam ilyen német menekült nyugdíjasokkal. Pl eljönnek 3-6 hónapra nyaralni nálunk, majd mennek vissza. Német nyugdíjból megtehetik ezt. Vagy van olyan is, aki ténylegesen ide is költözik, oké van ami kicsit drágább nálunk a boltban, de esetleg tetszik neki a táj vagy valami és ide költözik, nem okoz neki gondot.
A magyarok meg örülnek, ha évente 1 hét pihi belefér valahol. Nem az, hogy 3 hónapra valamerre elmenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!