A magyarok antiszemitizmus nem lehet, hogy totál oknélküli?
[link] Dobogós hely jut a magyaroknak Európában.
Ahhoz képest, hogy nem is jelentős a zsidók száma Magyarországon és a politikában sincs szerepük. Ugyanis sokan a nekik nem tetszőket reakcióból zsidózzák, mint pl. Gyurcsány Ferencet, holott a Gyurcsány egy szlovák eredetű név.
A magyar antiszemitizmusnak más okai vannak.
A zsidók felülprezentáltak voltak pl az SZDSZ-ban, ha meg régebbre megyünk vissza az MSZMP-ben, MDP-ben, illetve előtte a Tanácsköztársaság vezetésében is sokan voltak.
De, ha megfigyeled a zsidók mindig a nemzetrontó ideológiákat támogatják, mostanában a liberalizmust, régebben a kommunizmust.
Erről kellene leszokniuk és csökkenne az antiszemitizmus.
Ha felmesz redditen a Jewish vagy hasonlo subredditre, es elmondasz valamit, hogy magyar vagy, kb. kirugnak es hozzateszik, hogy te vagy meg magyarorszag a vilag legnagyobb antiszemitaja majdnem egesz EU-ban. Szemelyes tapasztalat, igaz nem rugtak ki, sot teljesen baratias voltam, ok meg szettamadtak. Igaz a multban eleg szepen deportaltuk a hebereket a nacikhoz, nincs mentseg. Az is igaz, hogy nem szabad elfelejteni. De az nem igaz, hogy a mai nemzedeket okolni a mult miatt, mert akkor lehet oket is okolni egy jo par dolog miatt, foleg most is. Peldaul Arab/Izraelitak, meg nekik is van azert multjuk.
Vannak antiszemitak, de azt a reszet felejtsuk el szerintem, ami tortent a multban, es a radikalisat tartsuk meg, hogy ne forduljon megint elo.
De szemelyes megjegyzes, ha fejunkben is van, es egy olyan vezeto van, szerintem meg buzditana is a vezetot erre; Hitler avagy tarsai az ormeny meszarlasrol vette az "ihletet" egyebkent. Tehat ketelu kard ez, emlekezzunk de jonne egy Orban antiszemita mondjuk "migransok" neven, deportalna oket egy olyan orszagba ahol gyulolik oket. Volt mar erre pelda, egy vonatka ment valamerre beraktak a migransokat azt sem tudva hova mennek es azt hiszem szloveniaba kotott ki. A szlovenok meg megallitottak es egy csapat migrans volt ott. Aztan persze visszakuldtek es volt egy kis balhe.
Szoval az antiszemitizmus kb. egyenlo legyel szemita ha a vezetonek olyan kedve van es egy orult barom.
Vicces, hogy most írnak egy 2020-as kutatásról, gondolom, Jeruzsálemből jött az ukáz, hogy nem volt még elég antiszemitázós cikk a hónapban.
"a politikában sincs szerepük." Ezt a baromságot mégis hogy sikerült leírni?
Azt írja: "Magyarország dobogós az antiszemitizmusban, a nyugat-európai muszlimokéval vetekszik az itthoni zsidóellenesség"
No most ez eleve egy rossz összehasonlítás. Van Magyarországon antiszemitizmus, de egészen más formákban és más okokból, mint Nyugat-Európában, főleg egyetemeken megjelenő palesztinbarát antiszemitizmus.
Mielőtt kapom a lepontozást: nem azt írom, hogy az egyik jobb antiszemitizmus, mint a másik, csak az almát ne hasonlítsuk már a körtéhez.
Szerintem sokat mond a különbségről, hogy itt Budapesten az izraeli nagykövet egy konferencián tartott beszédét sem kopasz neonáci fazonok zavarták meg, hanem palesztinpárti "hippik". Akik úgy tudom, nem is magyarok voltak. Nem vagyok benne biztos, hogy a magyarok körében már régóta jelenlevő, úgymond magunkkal hozott, a történelmi emlékezetünkben jelen levő "tanult" antiszemitizmus agresszívabb tényleges cselekvésekhez vezet, mint a palesztin helyzet miatt feltüzelt új-antiszemitizmus.
7
Akkor menj fel redditre es hirdesd magad, mit tudok erre mondani, Ánem hiszek nekedÁ, ez teny. Hinni a templomban kell. Nekem is vannak jiddis felmenoim, megsem nyomom a szoveget. Igen Orban JELENLEG izraelita barat, ugy ahogy Putyin barat es kezet raz Zelenszkijjel. Nagy a baratsag. Hagyjuk Orbant, ez csak egy pelda volt, de ugy nez ki segitettel egy jo peldaval is.
Fejezzuk be ezt szerintem mert veget nem ero hulyeseg lesz.
#9 Ha szerinted a reddit (ami egy tematikus subredditek halmaza) bármilyen szempontból is reprezentatív akkor alapból túl hülye vagy bármilyen diakurzushoz lefolytatásához.
Ezzel az erővel menj fel 4chanre vagy kurucinfora, írd le hogy zsidó vagy, és máris tapasztalni fogod hogy 1944-et írunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!