A magyar Trump rajongók miért védik annyira a kapitalizmust?
#1 kevésbé kapitalista
#2 nem
A kapitalizmus évezredek óta működik, a kommunista gazdasági modell ellenben 1 évszázadot se élt meg...
Hát ezért!
A neoliberális kapitalizmus a kezdetek óta kudarc. A '80-as évek előtt sokkal jobban működött a gazdaság, nagyobb volt a jólét.
Én úgy látom, hogy a jobboldaliak általában síkhülyék a közgazdaságtanhoz és fogalmuk sincs, hogy a belengetett gazdasági intézkedéseknek milyen hatása lesz az életükre
"Én úgy látom, hogy a jobboldaliak általában síkhülyék a közgazdaságtanhoz és fogalmuk sincs, hogy a belengetett gazdasági intézkedéseknek milyen hatása lesz az életükre"
Én meg azt láttam + tanultam, hogy a baloldaliak síkhülyén rajongtak évtizedekig a szocializmusért és kommunizmusért (idehaza és kint a nagyvilágban egyaránt), aztán mi lett a vége...:)
Lényegtelen, hogy mit hiszel, ugyanis a számokat nem tudod megcáfolni.
A teljes tényezőtedmelékenység növekedése lassul
A gazdasági növekedés lassul
A beruházások nem hozzák a kívánt produktivitást
Ez mind a neoliberális paradigmaváltás óta. A Trump által bálványozott vadkapitalitmus nem működik.
A szocializmusnak közel sincs vége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!