Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar Trump rajongók miért...

A magyar Trump rajongók miért védik annyira a kapitalizmust?

Figyelt kérdés
Köztudott, hogy Trump neoliberális, adót csökkentene, elvette az egészségügyet (Obamacare megszüntetése) stb..

júl. 25. 14:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Biden talán nem kapitalista??
júl. 25. 14:26
 2/20 anonim ***** válasza:
58%
A kapitalizmus bizonyult a leghatékonyabb rendszernek az emberi szükségletek kielégítése céljából.
júl. 25. 14:37
 3/20 A kérdező kommentje:

#1 kevésbé kapitalista

#2 nem

júl. 25. 15:02
 4/20 anonim ***** válasza:

A kapitalizmus évezredek óta működik, a kommunista gazdasági modell ellenben 1 évszázadot se élt meg...

Hát ezért!

júl. 25. 15:02
 5/20 A kérdező kommentje:

A neoliberális kapitalizmus a kezdetek óta kudarc. A '80-as évek előtt sokkal jobban működött a gazdaság, nagyobb volt a jólét.

Én úgy látom, hogy a jobboldaliak általában síkhülyék a közgazdaságtanhoz és fogalmuk sincs, hogy a belengetett gazdasági intézkedéseknek milyen hatása lesz az életükre

júl. 25. 16:29
 6/20 anonim ***** válasza:

"Én úgy látom, hogy a jobboldaliak általában síkhülyék a közgazdaságtanhoz és fogalmuk sincs, hogy a belengetett gazdasági intézkedéseknek milyen hatása lesz az életükre"

Én meg azt láttam + tanultam, hogy a baloldaliak síkhülyén rajongtak évtizedekig a szocializmusért és kommunizmusért (idehaza és kint a nagyvilágban egyaránt), aztán mi lett a vége...:)

júl. 25. 16:34
 7/20 A kérdező kommentje:

Lényegtelen, hogy mit hiszel, ugyanis a számokat nem tudod megcáfolni.

A teljes tényezőtedmelékenység növekedése lassul

A gazdasági növekedés lassul

A beruházások nem hozzák a kívánt produktivitást

[link]

[link]

Ez mind a neoliberális paradigmaváltás óta. A Trump által bálványozott vadkapitalitmus nem működik.

A szocializmusnak közel sincs vége

[link]

júl. 25. 16:55
 8/20 anonim ***** válasza:
7: inkább az lényegtelen, hogy te mit hiszel, megbabonázott pár szobatudós neomarxista hablatya, de ennek kevés hatása van a világra meg a valóságra.
júl. 25. 16:58
 9/20 anonim ***** válasza:
45%
#8 Az hogy komoly közgazdászok megbabonázott szobatudósoknak nevezel és érdemben egy állírásra sem reagálsz, azt bizonyítja hogy a jobboldaliak valóban síkhülyék a gazdasághoz és csak a demagóg politikai mantrákaz ismételgetik, amiket a szájukba adnak.
júl. 25. 17:34
 10/20 anonim ***** válasza:
A demokrata párt is ugyan úgy neo-liberális. Ha nem így lenne, egyrészt nem állították volna félre Bernie Sanderst, másrészt, hivatkozhatnak a toleranciára és a woke-ra amennyit akarnak, de mindeki tudja, hogy a tömeges bevándorlás olcsó munka erőt jelent, ami elsősorben a multiknak jó, őket szolgálja ki a demokrata párt azzal, hogy be engednek az USA területére mindenkit a mexikói határon keresztül érkezik.
júl. 25. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!