Miért nem jogosult mindenki nyugdíjra?
"Aki nem dolgozik ne is egyék". Szerintem így akarják a feketemunkát visszaszorítani
Aki be van jelentve fizet adót. Ebből az adóból kapnak a pedagógusok, állami ügyintézők fizetést. Ebből épülnek, korszerásítenek korházat, iskolákat. Aki nincs bejelentve az ehhez nem járul hozzá ergo ne is kapjon semmit. Gondolom...
Még aki jogosult, az is olyan kevésre jogosult (28 500 Ft a minimálnyugdíj), hogy az az éhenhalásra elég csak.
Ami a felvetést illeti, az ÁFA a költségvetésbe folyik be, nem a nyugdíjkasszába. Nem támogatom az alanyi jogon járó nyugdíjat, ugyanakkor a mai rendszerrel számos baj van.
-Az ukránok egy fillér nyugdíjjárulék befizetése melleg kaphatnak magyar nyugdíjat, ha magukat magyarnak vallják és bejeletkeznek Magyarországi lakímre, és persze túl vannak a nyugdíjkorhatáron. Ezt minimum annyival szigorítenám, hogy akkor adnám csak meg, ha van Magyarországon élő és adózó utódja - akkor végül is jogos, mert a nyugdíjkifizetés alapja a dolgozók befizetése.
-A nők40. Diszriminatív, munakhelyemen a nők elmennek nők40-el nyugdíjba, de mellette ugyanúgy tovább dolgoznak, milliókat tesznek félre. Ha van ennek valami szociálpolitikai célja, akkor annak megvalósulását feltételül kellene szabni (mondjuk ha igazolhatóan az unokákkal foglalkozik, hogy a menye dolgozhasson - bár erre van a nagyszülői GYED), vagy meg kellene szüntetni az egészet.
-A családtagok között a nyugdíjjárulékot átcsoportosíthatóvá kellene tenni, ha már elvileg családbarát kormány. Nálunk pl. a feleségem dolgozik félállásban az autista fiunk miatt, leendő nyugdíja emiatt négyzetesen csökken (ha nem éred el a minimálbért, akkor nem csak az átlagbéred csökken, de az évek száma is, mert nem számít egész évnek), ha én meghalnék az ő 55 éves kora előtt, akkor még özvegyi nyugdíjat se kapna utánam, a kb. 30-40 ezres minimálnyugdíj közeli összegből konkrétan nem lehet megélni. (és dehogynem hagyunk senkit az út szélén...)
"Ebben az országban mindenki fizeti a 27 %-os ÁFÁ-t,"
Ennek sok köze nincs a nyugdíjhoz.
Nyugdíjat a ledolgozott szolgálati idő, valamint az alatta elért járulékköteles jövedelmed alapján kapod.
Jogszabály szerint az öregségi nyugdíjhoz legalább 20 év szolgálati idő kell. Résznyugdíjhoz 15 év is elég.
Aki ezt a feltételt nem teljesíti, annak nem jár ellátás.
A nők40 miért diszkriminatív? Ennyi erővel a rokkantsági ellátás is az, hiszen lehet mellett dolgozni. Vagy a GYES, GYED, hiszen lehet mellette dolgozni.
A nők40 annyit jelent, hogy 40 évig vonták a béréből a járulékot, tehát tett be a közösbe. Tehát joggal követel érte valamit viszont.
Az senkit nem zavar, hogy a 3 és több gyerekesek szinte semmit nem tesznek bele a közösbe (járulékkedvezmény miatt például) és majd vesznek ki a közösből? Nehogymár 40 évig dolgoztam, fizettem, aztán pont én ne kapjak ellátást...
Én például biztosan nem megyek utána dolgozni, mert valóban elfáradtam a 40 év munkában.
A kormány gazdaságpolitikájával van a baj, nem pedig azzal, aki él az adott lehetőségekkel.
#6 >A nők40 miért diszkriminatív?
-Mert csak nők vehetik igénybe. A nők eleve átlagosan többet vesznek ki a nyugdíjkasszából, mert tovább élnek mint a férfiak, az lenne logikus, hogy emiatt később menjenek nyugdíjba, nem pedig előbb.
Ha valamihez lenne kötve, akkor se biztos hogy igazságos lenne, de így nem is értem a logikáját. Minden nőnek jár, annak is, aki nem szült gyereket és (részben ezzel összefüggésben) magas keresettel vezető pozícióban van.
7-es!
Ez nem vagyoni helyzet alapján jár, hanem ledolgozott szolgálati idő alapján. Aki többet tett bele a közösbe, az logikusan magasabb nyugdíjat is kap.
Azzal viszont teljesen egyetértek, mint problémával, hogy miért csak a nők vehetik igénybe.
Azzal viszont nem, hogy statisztika alapján döntsük el, hogy a nőknek kellene tovább dolgozniuk, mert ők tovább élnek. Az én falumban például több az özvegy férfi, mint a nő.
Azért ilyen vadságokat ne találjunk már ki. :)
"Minden nőnek jár, annak is, aki nem szült gyereket és (részben ezzel összefüggésben) "
Ez úgy van megoldva, hogy aki szült egy gyereket például, annak 38 év ledolgozott időnek kell lennie, aki 2 gyereket szült, annak 36 évnek, aki nagyon sokat szült, annak is legalább 32 évnek meg kell lennie. Aki egyet sem szült, annak 40 év ledolgozott időnek kell meglennie.
A ledolgozott időt ne keverd a munkaviszonyos idővel! Nem ugyanazt értjük alatta. A ledolgozott idő az, amikor konkrétan felkeltél és elindultál dolgozni aznap.
Totálisan igazságos soha nem lesz semmi. Gyakorlatilag képtelenség mindenkinek mindenben megfelelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!