Elképzelhető, hogy lesznek majd ősszel akár nagyobb demonstrációk is az iskolai mobiltelefontilalom miatt?
Nem válhat szabadságjoggá más emberek munkájának semmibe vétele, nehezítése, akadályozása, munkahatékonyságának rombolása! Ami másoknak árt, az már nem demokratikus, - hiába is szeretnél valami hasonlót sulykolni emberekbe!
Melletted lakom, mint szomszéd. Haza tántorogsz a 40 fok melegbe, fújsz egyet és miután visszahűltél egy kicsit, bemész a szobába, hogy pihenjél még egy kicsit, mire én bekapcsolom a szomszédban 30000 terrawatton a 12 órás jutúb lejátszást, amelyen a Slayer által előadott gyermekdalok mennek!
Amikor átjössz, hogy lehetne-e tenni valamit annak érdekében, hogy ne őrülj meg odaát és én szemközt röhögve téged elhajtalak a melegebb éghajlatra, akkor te ezt rendben találod? Mert a te olvasatod szerint ez is belefér a demokráciába!
14/14
Nem hát, beülhet erkölcstanra is amire nincs tanár, a tanárhiány miatt és vagy beül hittanra vagy gyűlnek az igazolatlan órái. Ohh ez nem reklámozzák annyira ?
Az már csak hab a tortán szülőként csoportosan írásos panasszal éltünk legyen kedves a papbácsi nem azzal riogatni a gyerekeket hogy fognak örök kárhozatra kerülni és lángokban szenvedni ha nem követik az intelmeit.
De nyilván te jobban tudod mint én szülőként, minden szülőin panaszkodunk hogy a gyerekek többsége nem akar hittant, az ofő meg minden alkalommal elmondja nem tudnak erkölcstant tartani. Majd ha szülő leszel rájössz.
1. Jelenleg még tervezet, lehet véleményezni, nem biztos (remélem...) hogy ebben a formában kerül bevezetésre.
2. Ha mégis, és hoznak egy jogszabályt, ami mindenkit sért és a gyakorlatban nem működik, akkor elgondolkodnak az emberek, hogy talán nem a Fidesz az egyedül kormányzóképes agytröszt, inkább inkompetens hatalommániások gyülekezete.
#5 >rendre láttam a Tiktokon, hogy élőznek óra alatt gúnyolva a tanárt meg a munkáját, meg virtuálisan bulligolják egyes osztály társukat...
-Ez a jelenlegi jogszabályok alapján is büntetendő. Nem a jogszabályt kell szaporítani, hanem a betartását-betartatását.
#9 >Szabadságjogok megsértése hogy adja le a telefonját óra előtt és ne azt nyomkodja meg élőzzön tanóra alatt? LOL.
-NEM az óra előtt. Reggel mindenki leadja (kinek? A gördülékeny beszedés-kiadás logisztikája az iskolára van bízva, miközben se ember, se pénz nincs rá). És nem csak az okostelefont: nyomógombos butatelefont, még ha kamera sincs rajta, akkor is; tabletet, laptopot, okosórát, fényképezőgépet, mp3 lejátszót, ha hangrögzítésre is képes, szóval mindent.
-Annyiban a szabadságjogok megsértése, hogy ha a azt akarom, hogy ne okostelefonozzon a gyerek, akkor nem veszek neki okostelefont (fiamnak eddig csak nyomógombos volt, most hogy középiskolába megy, kapja meg élete első okostelefonját). A telefon a családé. Ha a gyerek viszi az iskolába, akkor azért viszi, mert a család úgy döntött. Például hogy haza tudjon szólni a gyerek, hogy "elmarad a 7 óra, 6. végére gyere értem". Ha csak 6. végén szól, akkor egyrészt nem tudom úgy intézni a munkám, hogy azonnal induljak érte, meg akkor is idő, míg odaérek. Vannak esetek, amikor a korlátozás a közjót szolgálja, például ha mindenkinél van rugós kés vagy vipera, akkor legyen a fiamnak is, hogy meg tudja védeni magát, de az ideális az lenne, ha másoknál sem lenne, emiatt a tiltás támogatható. De kétlem, hogy a kamerák megjelenése káros. A kádár-korban jártam iskolákba, voltak durva dolgok, csúfolás, kiközösítés, verekedés, verés, erőszakkal levetkőztetés, lányok taperolása, stb., csak éppen nem tudták meg a felnőttek, mert nem volt kamerás mobil. Szerintem ha a kamerát tiltjuk, attól még továbbra is lesznek ilyen esetek: [link] csak éppen jóval nagyobb százalékuk marad rejtve. Az jobb lesz? A nem kamerás mobilok kitiltására pedig semmilyen épeszű érv nem jut eszembe, hogy az miért szolgálná a közjót.
Oke. Először is, 9 általános iskolában tartok órákat. Egy olyannal sem talalkoztam még, hogy ne tudjanak erkölcstant tartani, ugyanis, ha nincsen külön etika szakos tanár, akkor azt az osztályfőnök tartja.
2. Miért katolikus hittanra iratod be ha már.. ? Van jóval liberálisabb lehetőség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!