Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi akadálya, hogy az adóbevéte...

Mi akadálya, hogy az adóbevételek az embereket szolgálják?

Figyelt kérdés

Tapasztalom, hogy a vonatokon embertelen utazni, már-már gyakorlatilag alkalmatlan az utazásra nyáron. Nincs klíma, ami a nem nyitható kocsiknál külön élvezet. De újabban az IC-ken is rendszeresen elromlott a WC és bizonyos állomásokon megállunk pisilni. Ilyen az elmúlt 30 évben sem láttam, biztos, hogy ez normális?

A kórházak gyalázatos állapota mellett most több helyen olvasom, hogy nincs, vagy elromlott a klíma, ami a műtéteket is lehetetlenné teszi.

Ezen kívül még lehetne sorolni, de felmerül bennem, miért nem az embereket szolgálják az adóbevételek? Miért nem ragaszkodik ehhez a nép?

Nem hiszem, hogy keveset fizetünk be, illetve eközben látom, hogy azért ide-oda csordogál nem is kevés.

2024. júl. 18. 08:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
13%
Nézz végig egy költségvetést, és rájössz, hogy az embereket szolgálják. De az emberek igényei mindig magasabbak, mint az általuk befizetett adó.
2024. júl. 18. 08:48
 2/17 anonim ***** válasza:
68%
Hidd el kérdező, a fideszes elitnek fontosabb a saját kis szórakozása, jóléte, mint az, hogy a jónépet szolgálják a befizetett adóforintokkal. És ez mindig is így lesz, amíg a Fidesz van hatalmon.
2024. júl. 18. 08:53
 3/17 anonim ***** válasza:
18%
2: Miért, a Fidesz előtt több volt a klíma? Régen ennyi sem volt.
2024. júl. 18. 08:56
 4/17 A kérdező kommentje:

"De az emberek igényei mindig magasabbak, mint az általuk befizetett adó."

Mi az az igény, ami túlzás? Tehát ennyi adót termelünk, hogy csak klíma és újabba WC nélkül 50 éves szerelvényeken utazhatunk? Tényleg érdekel, hajlandó vagyok elismerni, ha teljesítményünk ennyit ér.

2024. júl. 18. 08:56
 5/17 A kérdező kommentje:

"Nézz végig egy költségvetést"

Hol lehet végignézni?

2024. júl. 18. 09:00
 6/17 anonim ***** válasza:
25%
4: Az emberek alacsony jövedelemmel és alacsony adókulcsokkal akarnak világszínvonalú luxus klinikákat és vonatokat. Ez nálunk gazdagabb országokban sem megy.
2024. júl. 18. 09:00
 7/17 anonim ***** válasza:
86%

Az, hogy a kormány ellopja az adóbevételek jelentős részét, amit meg meghagy, azt sem arra forditja, amire kellene.

0rbánnak hivják az okot.

2024. júl. 18. 09:05
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
orbán az akadálya.
2024. júl. 18. 09:05
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek ez a hülye klíma a MÁV-on legnagyobb problémája. Régen (15-20 éve) én is sokat vonatoztam, de nem volt annó hetekig tartó harmadfokú hőségriadó, szóval nem igazán vetted észre a klíma hiányát. Azóta kicsit melegedett a helyzet, a kocsikat meg nem cserélték le klímásra.
2024. júl. 18. 09:09
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
MÁV. 35 évig benne voltam. Most nem nézem már, de mikor beleláttam, 62 cégre szétkapták. Körbeszámlázással, az ország költségvetését ellehet tüntetni. 15 évvel ezelőtt, egy számla. 4 darab 12-es csavar, fél méter laposvas felcsavarozva 60 ezer. Csókos takarítócég, kezdetekkor még egy szemeteslapátot is a MÁV adott, mára sok száz millát zsebelnek be. Aki meg szaki volt tényleg, leépítették, kiutálták, mert jót akarás, tudással igen csak veszélyes.
2024. júl. 18. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!