Miért van az a jelenség Magyarországon?
“Kádár rendszerhez hasonló modellű rendszert hozott létre”
Mind a két rendszer bizonyos szempontból rossz vagy egy széles réteg legalábbis annak látja, de semmi köze nincs ezen kívül a kettőnek egymáshoz.
Ha a gazdagok kevesebb adót fizethetnek őket nem érdekli a közjó.
A közjó a csórónak fontos, mert ő nem tud magánkórházba menni.
Sok proli meg szereti magát többnek mutatni, mint ami.
Babaváró hitelre mindenféle luxus dolgot vesznek, 50 milliós lakást akarnak, holott még egy, önerőt is nehezen kaparnak össze.
Amíg fiatal azt hiszi mindig egészséges lesz.
Neki nem kell majd soha kórházba menni.
Viszont lehet villogni az ismerősöknek a lakással, autóval.
Ilyen ostoba az átlag magyar.
"Viszont lehet villogni az ismerősöknek a lakással, autóval."
Én 10 éve vettem 10 millióért egy házat, nemrég pont kerek 50 milliót kínáltak érte. Ha most eladnám, abból a 40 millió különbözetből azért elég sokáig lehetne fizetni a leendő kórházi-orvosi költségeimet (legalábbis remélem).
#7-nek:
Csak megerősíteni tudom a szavaidat.
A Kádár-rendszerben, egy halálos kimenetelű kórházi fertőzés, börtönnel végződött volna valakinek vagy többeknek.
És az étel afféle "közkincs"volt. Elképzelhetetlen volt hogy valaki éhezzen, pláne egy gyerek. Nekem erről személyes élményem van!
Anyám munkaideje miatt már negyed 7 körül a suliban voltam, volt hogy én vártam meg a pedellust hogy nyisson. A kajám persze be volt fizetve, de az első étkezés a tízórai volt, én meg már fél nyolc körül igen éhes voltam.
Persze már homályosan emlékszem csak, a részletek nem maradtak meg, de azt tudom hogy a pedellus minden reggel kiugrott magának reggeliért, és az orrom előtt evett a portán. Valahogy felfigyelt rám, odahívott, és megkínált egy kiflivel amit elfogadtam. Mondta hogy minden nap menjek oda hozzá reggel, mindig vett nekem két kiflit.
Amikor jóval később anyám tudomást szerzett erről, onnantól kezdve kaptam reggeli-pénzt, a pedellusnak pedig meg lett köszönve.
Mai szemmel ez már hihetetlen, de megtörtént.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!