Orbán Viktor miért égeti magát a békemisszióval?

"Miért? 16 évesen ezt már mindenkinek tudnia kell?"
És honnan a pávián szülte kismókusból kellene tudnom, hogy hány éves vagy? Én csak egy értetlenkedő embert látok benned, aki előbb beszél hülyeségeket, mintsem mondjuk kérdezne.
"De attól még azzal beszélek, akivel csak akarok, ha szólásszabadság van, nem? "
Beszélni azzal beszélsz, akivel akarsz, de nem mások nevében és pláne nem kéretlenül. Vagy hogy gondoltad, holnaptól én leszek az apád, mert akként kezdek el beszélni?
"Orbán mennyivel tesz többet, amikor végigjárja az érintett országok vezetőit? Beszél velük. Miért baj az?"
Beszélhet velük, de nem az EU nevében. Nem lett felhatalmazva rá. És alap etikett, hogyha közvetítőként akarsz eljárni, akkor arról mondjuk szólsz azoknak, akik között közvetíteni szeretnél, mert nem biztos, hogy elfogadnak téged valid középsőembernek. Az ukránoknak például miért nem szólt Orbán, hogy megy és elkezd a nevükben tárgyalgatni? Naugye.
" ami miatt majd olyan döntést hoznak, ami előre mozdíthatja a háború végét. "
Vagy lehet, hogy csak elnyújtja a háborút és felégeti a kommunikációs hidakat, mert oda-vissza sérti a szövetségi rendszerét és a harcoló felek legalább egyikét.
Ha annyira becsülendő szerintetek a kommunikáció, akkor nem lett volna ALAP, hogy a szándékáról és ötleteiről először kommunikáljon a saját szövetségeseinek és a konfliktusban álló feleknek?

"Beszélni azzal beszélsz, akivel akarsz, de nem mások nevében és pláne nem kéretlenül. Vagy hogy gondoltad, holnaptól én leszek az apád, mert akként kezdek el beszélni?"
Hiheted azt, beszélhetsz - én meg majd legfeljebb letojom, amit mondasz. Ez benne van a pakliban Orbán esetében is, hogy Putyin is meg Zelenszkij is tojik rá, mit mond. De attól még miért ne mondhatná? Ugyanis az is benne van a pakliban, hogy igenis odafigyelnek rá.

@40 "De attól még azzal beszélek, akivel csak akarok, ha szólásszabadság van, nem?"
Nem. Nem mehetsz akárhová akárkikkel megbeszéléseket tartani a _céged nevében_ önhatalmúlag, anélkül, hogy arról előbb előre egyeztetnél a céged vezetésével.

"Nem mehetsz akárhová akárkikkel megbeszéléseket tartani a _céged nevében_ önhatalmúlag, anélkül, hogy arról előbb előre egyeztetnél a céged vezetésével."
De azért nem kell minden utamat bejelenteni a cégnek, hiszen attól, hogy én az adott cégnél dolgozom, még nem mindig a céget képviselve megyek mindenhova. Orbán sem a cégét (az EU-t) képviselte.

Ez ugyanaz, mint amikor egy állami vezető mond valami vállalhatatlant, aztán azzal takarózik, hogy az a magánvéleménye.
...és pont olyan szánalmas is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!