Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Egyesült Királyságban a...

Az Egyesült Királyságban a Munkáspárt a szavazatok 34%-val 63%-os parlamenti többséget szerzett. A liberálisok örülnek. Miért?

Figyelt kérdés

Amikor a Fidesz szerzett aránytalanul több parlamenti többséget akkor ment a sikítás és gonosz diktatúrázás és folyamatos liberális hisztizés.

Viszont most, hogy a Munkáspárt mindössze csak 34%-al ért el parlamenti többséget viszont ujjonganak.

Hol itt a logika? Valaki kifejtené ezt?

Esetleg egy liberális felvilágosítana az ellentmondás okára?

2024. júl. 8. 17:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagy-Britanniában nincs kodifikált alkotmány, nincs sarkalatos, minősített többséggel módosítható törvény. Minden törvényt egyszerű többséggel lehet módosítani.
2024. júl. 8. 17:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első jól mondja, ettől függetlenül nekem pl nem tetszik a brit választási rendszer. Csakis a tisztán listás választás elfogadható számomra.
2024. júl. 8. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

Jaj, de szánalmas vagy, ugye tudod?

Nem sikítottak a liberálisok, csak a fejedben vannak hangok.

Az Egyesült Királyságban rég óta ilyen a rendszer, amivel egyszer ez, máskor más jár jobban.

Ezzel szemben a Fidesz magára szabta a választási rendszert, átrajzolva választókerületeket.

Keress valamit az életben, amiben tényleg sikeres lehetsz.

2024. júl. 8. 18:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként Nagy-Britanniában sokan szeretnék megváltoztatni ezt a rendszert. Főleg a liberálisok és a zöldek (a Liberal Democrat party, és a Green party szavazói) mivel ők járnak a legrosszabbul a jelenlegi verzióval.

Csakhát a Toryk és a Munkáspárt sosem fogja ezt meglépni, mert ők a haszonélvezői annak ami van, jelenleg nekik lejt a pálya és ezt ők is tudják.

Szerintem is a tisztán listás rendszer a legjobb.

2024. júl. 8. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A holland típusú tisztán listás rendszerrel az a baj, hogy a választás után hónapokig, évekig nincsen működő kormány, és mostanában már nem is a pártok listavezetőiből választják ki a miniszterelnököt.
2024. júl. 8. 19:19
 6/8 A kérdező kommentje:

Világos.

Tehát ha a fidesz csinálja akkor gonosz diktatúra és úristen, viszont ha Angliában vagy más nyugati országban történik ugyanez akkor az alkotmányos demokratikus jogokat gyakorlás és elfogadott.

2024. júl. 8. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
6: kérdező, nehéz a felfogásod?
2024. júl. 8. 20:08
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 Kicsit olyan limitált agyú vagyok, ahogyan Torrente mondaná, mondom ahogyan tudom. Nem voltam legnagyobb ész a családban
2024. júl. 8. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!