Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Tisza párt visszahozná a...

A Tisza párt visszahozná a KATA adózást, egyetértesz velük?

Figyelt kérdés

2024. jún. 30. 19:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

9-

""A KATA nagyon sok vállalkozó számára megszűnt. A nagy változást az jelentette, hogy a KATÁ-s vállalkozó, most már csak magánszemélynek adhat számlát. Tehát fodrászként maradhatsz KATÁ-s, ha közvetlenül az ügyfélnek számlázol.""

Ez így nagyon helyes! Egy kiskaput zárt be a kormány.

Nagyon sok vállalkozó KATA égisz alatt egymásnak számlázott vagy úgymond "kamu" vállalkozókon keresztül számláztak - így milliókat tettek zsebre a kisebb adókulcs miatt.

2024. júl. 1. 18:16
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

#11!

Ennyire ez nem egyértelmű, mert sok egyéni vállalkozónak nagyon jó volt a KATA. Nekik nem kiskapu volt, hanem egy jó lehetőség. Nekik találták ki. Csak sokan visszaéltek ezzel.

2024. júl. 1. 21:27
 13/16 anonim ***** válasza:
40%

12-

Akkor a 11-es válaszolónak mégiscsak igaza van ugye?

2024. júl. 2. 18:10
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

#13!

Mit nem sikerült felfogni abból, hogy ez nem ilyen egyértelmű?

2024. júl. 3. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:
59%

Ahogy hallottam, nem a KATA adózást hoznák vissza, mert nem szűnt meg, hanem állítólag visszaállítanák a számlázási lehetőséget cégeknek. Ez se szűnt meg teljesen, mert kivételezett szakmákban dolgozók továbbra is számlázhatnak cégeknek.

Kérdés, van-e értelme visszaállítani. Sokan hozzászoktak, alkalmazkodtak már és ha a KATA-soknak is teljes TB-t és SZOCHO-t kellene nyújtania az államnak, akkor ehhez már majdnem havi 90 ezret kellene fizetni 50e-75e helyett és ezt az összeget már most befizetik az átalányadózók.

Értesüléseim szerint - az előzőleg megtörtént változásokról is már jó előre hallottam belső körökből tehát én tényként kezelem - 2026 második felétől a KATA adózást teljesen fel szándékozza az aktuális kormány számolni és mindenkinek már csak az átalányadózás fog megmaradni, mint kedvező adózási forma. Mert kell a több adóbevétel.

Ahogy hallottam, a KIVA-val is akarnak majd kezdeni valamit, de erről több konkrétumot nem tudtak adni a forrásaim - hogy ez megszűnés, vagy kedvezmények bevezetése lesz - ezért most még nem tudom, hogy alakul majd pl a KIVA-s egyéni KFT-sek sorsa.

Ezeket tekintem biztos változásoknak, feltételezve, ha marad az aktuális kormány 2026-ban és utána is.

Ha nem, és új párt kormányoz majd, akkor nem tudnám előre megmondani, hogy mit fognak tenni. Be tudják-e váltani az ígéretet, hogy minden kisadózó újra számlázhasson cégeknek, vagy akkor jönnek majd rá, milyen rossz a cashflow, mekkora a hiány és hogy ezt emiatt nem tehetik meg. Ekkor viszont ha meg is akarják tartani a KATA-t, duplázni kell a befizetendőt minden KATA-snak, mert ez a reálisabb lehetőség.

Nem akarok senkit ijesztgetni, vagy blamálni, de sajnos jók szoktak lenni az értesüléseim és a tippeim is mindig bejöttek eddig.

jan. 1. 11:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Tisza Kata [link]
jan. 5. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!