Valóban igaz, hogy a magyar családpolitika egyedülálló és sikeres?
Figyelt kérdés
Fűrész Tünde közgazdász, a KINCS elnöke szerint a családpolitikánk munkaalapú, ergo nem alanyi jogon jár, a támogatások többsége valamilyen módon a munkához kötődik. A magyar családpolitika nem rászorultsági elvű és nem egyenmegoldásokat kínál. A középosztály egyik ismérve, hogy saját lakást birtokol. Ez a család mikéntjéből is adódik: a stabil házassághoz és gyermekvállaláshoz kell a saját otthon, ez az elköteleződés magas szintje. Az otthonteremtési programnak hihetetlen gazdaságerősítő hatása volt, de a családépítést is támogatta. Ha valakinek saját otthona van, saját családja van, akkor ő egy „valahol-ember”, illetve erősíti a nemzethez való kötődést. - mondta el a Kommentár folyóirat legújabb számának bemutatóján.jún. 27. 13:23
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
21 szavazat
1/15 anonim válasza:
Igen, ha jól tudom, a második világháború borzalmai alatt fogytunk utoljára ilyen ütemben, mint ma.
2/15 anonim válasza:
Egyedülálló az biztos, de hogy sikeres-e az már korántsem igaz. Rekordokat döntenek a negatív születési számok.
3/15 anonim válasza:
Mindenhol lefelé halad a születési grafikon, bármelyik európai országot nézzük. Szerintem a cél és a módszer jó.
4/15 anonim válasza:
3, nagy segitség ez a grafikon a magyar családok számára.
5/15 anonim válasza:
Attól függ, mi volt a cél. A családoknak szerintem sokat nem segített, de a kétharmadokat hozza egymás után.
7/15 anonim válasza:
persze hogy az, egyedülállóan húz el mindenki aki ért bármihez is
üdvi Dublinból, jó szórakozást a folytatáshoz
8/15 anonim válasza:
#3 Ha csökken a születések száma mégsem lehet annyira sikeres...
9/15 anonim válasza:
Igen, sikeresen felverte a korábban 30 milliós családi házak árát 90-100 millióra! Gratulálok! Még jó, hogy pont előtte vettem házat, így megúsztam gigahitel nélkül (rosszabb esetben én is simán leléptem volna és külföldön alapítok családot).
Valakik biztosan jól jártak ezzel, csak nem a magyar családok!
10/15 anonim válasza:
#9 A hárem meg az apró dögeik jól jártak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!