Miért nyilatkozott régen ilyeneket Magyar Péter?
"A hallgatók is érzik, hogy a rekordalacsony munkanélküliség és az évek óta tapasztalható dinamikus béremelkedés mellett adósságcsapdáról beszélni a diákhitelek kapcsán képzavar, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy egy diplomás fiatal kezdő fizetése átlagosan a duplája a középfokú végzettséggel rendelkező kortársaihoz képest."
Ezek szerint ő akkoriban úgy látta, hogy a béreink emelkednek, mindenkinek van munkája és összességében marha jól élünk itt magyarországon. Azóta ennek az ellenkezőjét hangoztatja, hiszen mindig elmondja, hogy az Eu legkorruptabb kormánya a fidesz, több millióan élnek itthon létminimum alatt és csak Bulgária szegényebb nálunk.
Miért változott meg ennyire a véleménye?
2009-ben pályakezdőként 100 ezer nettót kerestem, plusz BKV bérletet kaptam.
2024-ben, 15 év munkatapasztalattal 466 ezret évente 16-szor kifizetve, és céges autót korlátlan magánhasználatra.
Az elmúlt 15 évben nem voltam munkanélküli, akkor 2009-ben egy évig voltam pályakezdőként.
Nem azt mondom, hogy marha jól élünk, biztos lehetne ennél is jobb, de azért volt fejlődés a 2015-2020 közötti világgazdasági konjunktúra idején.
Kerüljön dutyiba, akinek dutyiba kell kerülni bűncselekmény elkövetése miatt. Miért terelsz??
Ez érvelési hiba. Ha egy ország egy centit nem halad előre, akkor is többet fogsz keresni, mert lesz 15 évnyi tapasztalatod. A te személyes fejlődésedet nehogy már a kormánynak köszönhessük.
Neked is emeltek a béremen, de ahhoz a kormánynak semmi köze. Sőt, a kormány szánalmas eredményei miatt volt hatalmas az infláció, ami miatt reálbér csökkenésem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!