Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha bevezetik a kötelező...

Ha bevezetik a kötelező sorkatonaságot, a még itt mardt fiatalok is el fogják hagyni az országot? Vagy polgárháború lesz?

Figyelt kérdés

A Mari néni, aki azért kelt ki a halálos ágyából, hogy az unokáját ne vigyék katonának, nem fogja a görbebottal tarkón verni a mini szarelnökünket?

Én pl még itthon vagyok, de minek. Eladom az ingatlanjaim, mert tuti el fogják venni, ha nem vonulok be. Van annyi, hogy tudok venni bárhol egy átlagos házat. 30 évesen belőlem nem csinálnak golyófogót. Gyerek még kicsi, meg fog tanulni bármilyen nyelvet.

2024. jún. 26. 23:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10: 16 éve Hollandiában élek, 42 éves vagyok. 2001 őszén, sorozáson sorkatonai szolgálatra véglegesen (E kategóriásan) alkalmatlannak nyilvánítattam. De nyilván nem kívánom a mostani fiatalságnak sem, hogy behurcolják őket.
2024. jún. 30. 18:28
 12/21 A kérdező kommentje:
Valós egészségügyi probléma, vagy ismeretség/$$$?
2024. jún. 30. 18:58
 13/21 anonim ***** válasza:

Hova menekültök, ga egész Európában bevezetik ismét a sorkatonai szolgálatot, és a 25 év alattiaknak csak annaj igazolásával adnak ki tartózkodási, munkavállalási engedélyt?

Nem tartunk ott, de kizártnak tartom, hogy nem lennének egyéb módosítások is a sorkötelesség visszaállítása mellett, különben semmi értelme.

Anno Romániából nem kevesen jöttek át Magyarországra azért, mert nem akartak román katonák lenni.

Nem toloncolták vissza őket, de amikor megkapták a magyar állampolgárságot, ment a katonai behívó is.

Valami hasonlóra lehet számítani, ha az EU közösen határoz a sorkatonaság visszaállításáról, de az is valószínű, állampolgárságot azzal nem lehet szerezni.

Afrika, Ázsia, Dél-Amerika nem fog tömegeket vonzani azért, mert ott meg lehet úszi a katonaságot.

Krízis helyzetekben meg az országok általában le is zárják a határokat, Svájc sem fogadott be mindenkit a világháborús időben

2024. jún. 30. 19:46
 14/21 anonim ***** válasza:
12: Valós probléma, dadogtam, és kezeltek tinédzserkori depresszióval középsuli alatt.
2024. jún. 30. 20:58
 15/21 A kérdező kommentje:
13, van élet az eu-n kívül is. 😁 Nehezebb állampolgárságot szerezni, de aki nem mosogatónak menne ki, annak elég sok helyen van esélye. És nem kell hozzá agysebész diploma...
2024. júl. 1. 16:57
 16/21 anonim ***** válasza:
Hajrá, akkor húzd el a beled Oroszországba, Kínába faxtudja hova, ha már a sorkatonasággal ijesztgetsz itt mindenkit, amit úgyse vezetnek vissza. Iditóa.
2024. júl. 2. 06:27
 17/21 A kérdező kommentje:
Idióta? Jajj egyem azt a narancsos szívedet. 🤣🤣🤣
2024. júl. 2. 19:25
 18/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk hiába kötik munkavállalási engedélyhez, amikor simán tudsz dolgozni bejelentés nélkül is. Még többen fognak feketézni, csak ezt érik el.
2024. júl. 4. 02:04
 19/21 anonim ***** válasza:

Elég feszült a helyzet, de nincs fegyver az embereknél a polgárháborúhoz. Itt inkább a fegyveres testületek (katonaság, rendőrség, vadászok, ilyenek) kezdenének politikai tisztogatásokba, likvidálásokba. Valószínűleg sokaknak menekülniük is kellene még az országból is. Volt már itt ilyen cirkusz 1956-ban. Meg a Délszláv háború is ilyesmi volt. Aztán meg ha valamelyik nagyhatalomnak nem tetszene az itteni polgárháborús helyzet, akkor küldenék pl a drónokat és megtisztítanák velük az országot, úgy, mint ahogy azt tette pl az USA is Afganisztánban.

Sajnos ismét felerősödött a megosztottság a világban, ugyan úgy, mint a Hidegháború idején. Mindig vannak idióta vezérek, akik nem tudnak békességben élni.

Én lehet, hogy Ausztrália felé venném az irányt. Él ott kint osztálytársam, azt mondja jó hely.

júl. 23. 19:56
 20/21 anonim ***** válasza:
Lelepnek, es szettepik a trikolort a szent szar koronaval egyutt.
aug. 27. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!