Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem nem tetszenek azok...

Csak nekem nem tetszenek azok a folyamatok, amelyek most Magyar Péter felé fellegeket tolnak? Apró jeleket látok, hogy ebből baj lesz.

Figyelt kérdés
Én alapvetően ellenzéki vagyok, mióta szavazok. 30-as korosztály, emellé tanár is vagyok, az pedig tudva lévő , hogy ez a pálya most sincs megbecsülve erkölcsileg szinte nulla, még anyagilag sem (tavaly nyáron meg amikor nettó 260 ezret kerestünk, akkor a fél ország rajtunk nevetett, a másik fele meg sírt, hogy az éhenhalni is kevés, teljesen jogosan kimondva). Szóval amit tett az Orbán kormány a tanári pályával, az mondjuk, hogy tudatos bűncselekmény, tudatos kivéreztetés. Most is csak az Unió kegyelméből csurrant-cseppent egy kis alamizsna. Tehát szerintem érthető, hogy ha valaki ezt a kormányt nem bírja, akkor az én vagyok (ráadásul, amikor szerencsétlen miattunk felszólaló gyerekeket könnygázzal lefújták, akkor tudatosult, hogy itt eljött a vég, ahol csak egyvalami számít, a hatalom, ha abban emberek halnának meg, akkor is). De nem ezért jöttem ide. Van egy rossz érzésem. Mivel én alapvetően már 2022-ben is az ellenzékre szavaztam és láttam közvetlenül a választások előtti történéseket, hogy amikor a Fidesz hirtelen arra kapcsolt, hogy ha nem ők, akkor háború lesz és ,,mind meghalunk", + osztogatások (kivéve a tanároknak akkor sem jutott, csak a családoknak) akkor kezdett el a Fidesz relevánsan nőni szavazóbázisban és akkor kezdett az olló kinyílni (az az előtti 47-41%-ról 50-37 lett hirtelen). Plusz amikor Márki Zay elkezdte mondani a dolgokat (jót akart ő, csak kimondta, amiket nem szabad), a trágyával etett gombákat (sajnos igaza van, mert jelenleg egy diktatúra felé haladunk öles léptekkel, ha tetszik több millió embernek, ha nem), meg, hogy mi a fasisztákat, melegeket külön-külön képviseljük, meg ha a Nato katonákat küldene a szomszédba, akkor mi is. Akkor kezdtem el látni, hogy elözönlötték a nevető jelek (és sajnos nem a kamu vietnámiak) a facebook oldalát és kezdtek az emberek szépen kihátrálni mellőle. Plusz a megafon ocsmányul összevágott videoi, amiből semmi sem volt persze igaz, de az emberek milliói elhitték. Ne legyen igazam, de most ugyanezt látom Magyar Péternél is. A kezdeti bizakodást egy kisebb apátia váltotta fel, mire bement az Atv-be, majd arrogánsan vagy sértődötten (netán következetesen, kinek szájíze szerint) kisétált Rónai miatt. Már akkor láttam egy pici törést, hogy azt a dolgot talán jobban is le lehetett volna kezelni és nem kisétálni, akármennyire is volt provokáció vagy nem volt az. Utána jött az, hogy ő nem megy ki az EP-be, de megszavaztatta velünk is (én is szavaztam), úgymond demokratikus módon, hogy kimegy. Ez így lenne a helyes, csak nem ebben az országban, ahol az emberek 70%-a ahhoz van hozzászokva, főleg az 55 felettiek, hogy egy egyszemélyes vasmarkú ember mondja meg a tutit, mint Orbán. Ami nyilván nagyon rossz, de a régi gyökerek beidegződése miatt sajnos ez az elfogadott és ez sok idősebb, tapasztaltabb Magyar Péter hívőnek zavaró volt (hogy most mi van, ennyire bizonytalan ez az ember? Való ez az ember vezetőnek?). A múltkori meg totál összzavart mindenkit, hogy 18-20 éves lányokkal táncolt és jól érezte magát, kicsit spicces is volt. Plusz a sok baromság, amit a propaganda összeírt, hogy így dobta a telefont a Dunába (meg megtalálták, ja a lottó ötöst eltalálni könnyebb, mint azt a telefont a Dunában, amikor hullákat keresnek ott egy hétig a sodrás miatt is), meg amúgy pofozott fel embereket a buliban. Na azóta megfigyeltem ugyanezt Magyar Péter oldalán és a Talpra Magyarokban is. Elkezdett csökkenni a követőinek gyarapodása, eddig minden nap szinte a 4-500 megvol,t pár napja csak 100-150. Elkezdett csökkenni a likejai száma, a fiával való kép óta csak ilyen 20-25 ezer volt majd minden posztjánál, ami előptt 40-45-50 ezer volt majd mindegyik bejegyzésén. Megjelentek a nevető jelek százával, és nem vietnámi, kambodzsai botok. Szinte elözönlőtték a nevető jelek a Talpra Magyarokat is. Lehet Rogán küldte oda, de kizártnak tartom, mert valós profilnak tűnik az a több ezer nevető szmájlis acc. Szóvá is tettem ezeket a dolgokat, mint apró jelek, hogy nem tetszik a dolog. De persze mindezt intelluktuálisan, érzékletesen. Erre törölték a posztomat a Talpra Magyarokban (hogy itt nincs helye a pesszimizmusnak) és Magyar Péter facebook alá írt apró kritikával fűszerezett kommentjeimet is rendre törli valaki (lehet, hogy Péter). Csak én dramatizűlom túl, vagy szerintetek lehet baj ezekből a dolgokból, amik most a Párthoz kötődötten, személye körül történnek. Attól félek, hogy egymaga épített fel a One man show-t, de lehet egymaga is rombolja le. Remélem nem így lesz, nekem nincs még 6 évem tanárként 20230-ig Orbánnal. Akkor marad külföld, mint itt Borsodban az ismerőseim fele már megtette, itt Kelet-Borsodban lassan elnééptelenednek totálisan a falvak, de már a kisebb 15-20-30 ezres városokból is ezrek tűntek el nyomtalanul az országból).
jún. 25. 16:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Petit igyekeznek eltávolítani a fideszesek mert tudják hogy most ő jelenti a legnagyobb veszélyt rájuk, de remélem nem fog sikerülni nekik.
jún. 25. 16:10
 2/14 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem tökéletesen összefoglaltad a dolgokat, majdnem 100%-ban egyetértek veled. Magyar Péter egy lejtőn halad lefelé, labilis személy. Már nem mossa le magáról a dolgait. 2026-ban a Fidesz fog győzni.
jún. 25. 16:12
 3/14 anonim ***** válasza:
68%

Én is azt látom, hogy felívelt a semmiből és most lassan kezdődik a zuhanás. És ez különösen bosszant, mert végre tényleg beindult egy valódi ellenzéki összefogás és sokakat megszólított. Ezekkel az emberekkel viszont nem szabadna játszani. Most meg játssza a bulibárót és az ígérete ellenére kimegy Brüsszelbe.

Ezt a csalódást már sokan nem fogják kiheverni, ha megbukik és az megint csak a Fidesznek kedvez.

Olyan jó lenne végre megérteni, hogy nem egy milliárdos sármőr fogja megmenteni a kisembereket. És az emberek végre a valódi szándékban hinnének nem egy vonzó arcban. Mert ez már ilyen X-faktor színvonal lassan.

jún. 25. 16:20
 4/14 A kérdező kommentje:
Én is bízom benne, de ezt nem bírom, amikor embereket állítanak rá, akik nyíltan provokálják és zaklatják. Oké, hogy egy politikusnak sokat kell tűrnie, de nem mindent. Egy idő után elszakad a húr, akármennyire is higgadt egy politikus. Itt a Bayer emberei, a Vadhajtások (amit még a rendőrség is véd, hiszen a ner beépített trolljai) propagandistái a fő hunyók. Elvileg vagy Bede, vagy valamelyik haverja volt ott és provokálta Pétert és szidta a családját. De az a szörnyű, hogy mindezt el kell tűrni, mert még ha bizonyíték is van a bűncselekményre, a zaklatásra, a rendőrség fentebbi utásításra szemet huny. Ebből látszik, csak a hatalom bármi áron, ha ez egyszer emberéletekbe fog kerülni (netán egyszzer csoda folytán elbuknak egy választást, vagy valami belső ügy miatt), akkor abba fog kerülni. De itt 100%, hogy nem lesz békés hatalomátvétel. Itt az ellenzéknek 14 éves történelmi bűne van ebben, hogy ezt az egészet, ezt a hibrid rezsimet hagyták felépítenie a Fidesznek. Most pedig már nem hiszünk a lebontásában. Amikor azt látja az ember, hogy egy alacsonyan kvalifikált társadalom, mint az indiai is tud annyira össszefogni, hogy legalább a 2/3 át az autokrata vezetőnek megbontsa, amikor a multikulturális török emberek is tudnak egy Erdogan ellen erőt mutatni, csak itt nem, akkor mindig felvetődik bennem, hogy velünk van a baj, hogy nekünk (kisebbségnek, pl 2 millió embernek) nem tetszik ez az egész, vagy a 3 millió embernek van igaza, akiknek ez az egész tetszik, ami ebben az országban van (pl egészségügy, vagy ha vége a választásoknak már 14. éve folyamatos megszorítás jön)?
jún. 25. 16:22
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Illetve én arra számítok, hogy a botrányainak köszönhetően nem fog emelkedni a követőinek a száma, minimálisan talán csökkenni is fog.. Ha sokat nem is veszít a szavazóiból, ezek a kirohanások, balhék legalább mínusz 5%-os csökkenést érnek. 2026-ban Magyar Péter jó lesz egy olyan 25%-ra- ha addigra nem karaktergyilkoltatja le magát teljesen. A DK nagyon a határon fog billegni, 5-6% körül. Benne van a pakliban a kiesésük, akkor pedig az egész Gyurcsány-szekta megsemmisül.. Momentum kampec, Mszp kampec.. De mivel csak a Tisza fog szembenállni a Fidesszel, így nagy eséllyel 26-ban is meg lesz a kétharmada a Fidesznek.
jún. 25. 16:24
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
5# De lehet sokat mondtam.. Szerintem sokan fordultak el Magyartól, az ATV-s kirohanásai, plusz a bulis balhéi miatt.. Úgyhogy én inkább olyan 20%-ra saccolnám a Tisza-szavazókat, ha most lennének a választások..
jún. 25. 16:28
 7/14 anonim ***** válasza:
59%
Több százezer embert összegyűjtött. Őket nem hazaküldeni kell, hanem kezdeni velük valamit. Várhatunk 2026-ig de akkor nem lesz ebből kormányváltás. Szisztematikus, határozott fellépésre van szükség. Hiszen rengetegen szenvednek. És ennek ereje van.
jún. 25. 16:29
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
7# Bocs, de miért is kellene a Fideszt lecserélni egy bohócra?
jún. 25. 16:31
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem Magyar Péternek abba kellene hagynia ezt a valóságshow karaktert, mert nagyon gáz, főleg így 40 évesen.. A legtöbb, amit tehet, hogy nem akadályozza, nem hátráltatja azt, hogy Magyarországra érkezzenek az uniós források.
jún. 25. 16:34
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Pont azt magyaráztam, hogy változtatni kell a viselkedésén, és visszatérni az eredeti karakterhez. És határozottan irányítania a jogosan elégedetlen tömegeket. De ettől egyre jobban eltávolodik. Egy ilyen csapongó playboy-já kezd válni, aki mellesleg politizál.

Ilyen helyzetben most nagyon nem erre van szüksége az országnak.

jún. 25. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!