Most miért kell csodálni a magyar focistákat?
Gondolom nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy nem hatott meg a magyarok győzelme egy Z kategóriás csapat ellen, úgy hogy közben a németek és a svájciak is fölényesen nyertek. Van aki az elejétől kezdve más országnak szurkol? Nekem ez egy elvi kérdés is egyben, hiszen ezeknek a "focistáknak" a fizetéséből, valamint a stadionokra költött milliárdokból rengeteg infrastruktúrális beruházást lehetne létrehozni Magyarországon, nem lenne az egészségügy sem ilyen romokban.
Tudom, nem minden függ össze mindennel. De ez is egy szempont. Mi a véleményetek?

Fidesz? Orbán Viktor?
Hogy jönnek ők ide?
Szerintem maximálisan rendben van, ha valakit nem érdekel a foci. Rendben van az is, ha valaki túlértékeltnek tartja.
De az, hogy miért zavar valakit a válogatott sikere és az emberek öröme, az nekem magas.

#5.
De továbbra sem jó befektetés, mert nem hoz annyi pénzt vissza, amennyit a kormány beletett.
Simán Orbán hobbija, kár ezen mit megmagyarázni.
Üzleti szemmel(végzettséggel) nézve ez nem megtérülő befektetés.

6
Millió és egy dolog nem hozza vissza a belefektetett pénzt. Az állam nem egy részvénytársaság.

"közlekedési infrastruktúra"
-> Ez nagy baki, ebből látszik sokat nem értesz a gazdasághoz.
Elvégre minden cég oda építkezik, ahova könnyű ki- és beszállítani.
Már hogyne hozna több pénzt vissza?
A cégek is adóznak az államnak, és nekik az állandó bevétel.
Nem igazán termel vissza olyan nagy mértékben, elvégre egy stadiont karban és fenn kell tartani, aminek szinten brutális költsége van. Kb. pont nem 0-ra jön ki a dolog, elvégre nem kérhetnek olyan hatalmas pénzeket 1-1 eseményért sem.(példának okáért a Rammstein itt volt hajlandó a legolcsóbban koncertet adni, figyelembe kell venni a belső piacot is)
Az a fő gond, hogy az érveléseid több pontból nem stimmelnek, egy piac igen is komplex. Ha minden tényezőt figyelembe veszel szimplán rájössz, hogy ez nem befektetés, hanem egy hobbi, ráadásul emészti fel a pénzt a valódi hasznok elől.(lásd az infrastruktúra fejlesztését, a cégek az igazi fejős tehenek az állam számára)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!