Miért istenítik ennyire Kádár Jánost? Miért volt annyira jó?
A fidesznyikek Orbánban látják az új Kádárt.
Bár Kádár legalább reálpolitikus volt, és lényegesen kevesebbet lopott.
#3-nak:
Még a TV-t is luxusnak tartotta, csak rádiója volt.
#6-nak:
Vagyis ezzel azt támasztod alá, hogy aki élt benne, az tudja hogy ezerszer jobb rendszer volt, mint a mostani.
Létbiztonság volt, ami ma ismeretlen fogalom.
Csak az a bibi, ezt a nézetet nem mindenki osztja, aki akkor élt.
#9-nek:
Ezt a nézetet csak azok nem osztják, akiknek soha-semmi nem volt elég, és minden ellen lázadtak. Vagy mások kihasználására alapozva akartak gazdagodni. Őket hívjuk ma vállalkozóknak.
Ha BÁRMI okból veszélybe került a munkád, tehát akár a kirúgás fenyegetett, akár te akartál felmondani, nem kellett hozzá bátorság. Azonnal felvettek máshová. Államilag volt finanszírozott hogy akkor is felvettek, ha nem kellettél. Találtak neked is munkát.
A fizetésed pedig bőven elég volt a megélhetésre. A béreket, és az árakat is központilag szabályozták, senkinek nem volt oka panaszra. Legfeljebb annak, aki két kézzel szórta a lóvét h'lyeségekre.
Orvos minden településen volt, nem létezett semmiféle előzetes időpont-kérés. Az orvosok voltak teérted, nem fordítva. El tudod azt képzelni hogy reggel elindultál, és délutánra túl voltál egy laborvizsgálaton, egy tüdőszűrőn és egy EKG-n, majd másnap reggel a háziorvosod kiértékelte az eredményeket?
Nekem nem kell elképzelni, én EMLÉKSZEM rá.
Vagy próbáld meg elképzelni azt, hogy reggelente a boltok elé rakják rekeszekben a kenyeret, a tejtermékeket, mindenféle védelem nélkül. Majd amikor nyit a bolt, beviszik. Nem kellett vigyázni rájuk, mert SENKI nem szorult rá hogy ilyesmiket lopjon! Szégyen lett volna.
Nekem ne akard bemutatni a Kádár-rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!