Miért nem kezdeményezi a kormány az ország EU-ból való kilépését, ha szerintük szovjet rendszer mintájára akarnak minket gyarmatositani és semmivel sem értenek egyet, amit az EU képvisel?
Hiába óbégattok, hogy nem küld semmit az EU. Mert de. Magyarország sehol nem tartana anélkül. Mindent úniós pénzekből csinálnak ebben az országban. Még a tanári, egészségügyi bérek emeléséhez is az kellett. Orbán az EU-ra fogta, hogy Magyarország "magyar pénzből" nem tud fizetést emelni, az EU hibája az alacsony fizuk.
Mi lenne itt az EU nélkül? Semmi. Orbán a magyar adófizetők pénzét a kormányában osztogatja szét, hiába fizetünk szjat, társadalombiztosítást, hiába van mindenen 27%-os ÁFA, ami rekord magas Európában, ugyanúgy szegények vagyunk. Mi, közemberek, alkalmazottak, tanárok, ápolók, közigazgatásban dolgozók.
Ha kilépnénk az EU-ból semmilyen fejlesztés nem lenne, semmilyen "állami" támogatás. Nem tudna mivel riogatni a Fidesz. Nem lennének mumusok. Nem lehetne a bevándorlással fenyegetni. Nem ŐK lennének a hatalmas hős megmentői a magyar népnek. Ez a baja a magyaroknak. Hogy nem tudnak, pontosabban nem akarnak változtatni. Ugyanabban a fosban ülünk tizenx éve. Legalább rohadt 4 évre meglehetne próbálni bármi mást. De nem. A magyaroknak jó ez.
Orbán nem akarja kiléptetni az országot.
1) az EU-ból érkező források adják a NER fő pénzügyi fedezetét. Nem az egyetlent, de a legfontosabbat. Ha ez nincs, akkor a klientúrát (propagandisták, médiabirodalom, haveri kör, rokonok, Fideszes polgármesterek, stb.) eltartani sokkal nehezebb lenne. Plusz a választások előtti osztogatásokhoz is kell a pénz.
2) Orbán csak az EU-ban érezheti magát nagy embernek, "Európai szintű vezetőnek", hiszen bármikor vétózhat, és mint tudjuk ezt gyakran meg is teszi. A vétójog nélkül Orbán egy senki Európában, egy második, balekabb Lukasenka.
"szegények vagyunk"
Mihez képest...
Aki itt szegénynek érzi magát, máshol is annak érezné magát.
21, szerintem félreértettél. Én nem múlt időben beszéltem, hanem jelen és jövőidőben.
Tisztában vagyok azzal, hogy mit adott nekünk az EU.
Most nem ad és nem is fog adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!