A Tisza Párt támogatói jobboldaliak vagy baloldaliak is támogatják? Egy baloldali mit lát bennük?
A baloldaliak is ugyan úgy magyarok, magyar emberek. Az ellenzéki jobboldaliaktól és a baloldaliaktól is elvette a fidesz a nemzeti hovatartozásukat, azt mondják az ellenzékiek nem valódi magyarok, hanem háborúpártiak, hazaárulók.
Elég volt ebből.
Itt volt az ideje, hogy nézetektől függetlenül megfogjuk egymás kezét és szembeszálljunk ezzel a korrupt hataloméhes maffiakormánnyal.
Magyar Péter megtette az első lépést:
Miatta visszakaptuk a nemzeti identitásunkat és újra érezhetjük a reményt. Már csak emiatt is megérte az ellenzéknek, hogy jött Magyar Péter.
Jobb egészségügyet, jobb oktatást, kevesebb korrupciót és lopást!
Árad a Tisza!
🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Jobb egészségügyet, jobb oktatást, kevesebb korrupciót és lopást!
Ezt magánszféra bevonásával akarod? Ha nem akkor baloldali vagy nagyobb államot akarsz. Ha az állam ilyenekre akar költeni akkor szedjen be több adót onnan ahonnan most nem szedi be: nagyvállalatok és gazdagok.
Az a baj, hogy ha azt mondja hogy jobboldali akkor kb kisebb államot akar kevesebb kiadást kevesebb adót stb.
Kevesebb adóbevétel és többet költeni alrendszerekre nem túl koherens.
Vagy magánosít majd kórházakat esetleg azt el tudok képzelni csak az a magyaroknak nem jön be. Magyarok nagy része baloldali. A tiszához csatlakozók nagy része is baloldali.
MP érdeke ezért az, hogy ne beszéljen a programjáról mert gazdaságilag állami alrendszereket tekintve a fideszhez áll közelebb ami pont ellentétes azoknak az ellenzéki szavazóknak az elképzeléseivel akik már a tisza szavazói. Kialakulhat majd olyan helyzet hogy a párt teljesen mást akar mint a szavazói. Egyébként MP egykulcsos adót támogatja pl.
Az a bajom ezekkel a semmilyenek vagyunk vagy mindenfélék vagyunk hogy nem koherens. Balos mert költsön többet az állam alrendszerekre de jobbos mert ne szedjen be ennyi. Egyszerre ezeket nem lehet.
Mindkettő. Javarészt ellenzékiek állnak Magyar Péter mögött, de jobboldaliak is. Nehéz volna megmondani az arányokat nekem ha tippelnem kellene 65% ellenzéki többi volt fideszes.
A politikában definíció szerint kettő oldalt különböztetünk meg. Egyik a bal, a másik a jobboldali politikai nézet.
SOSEM az a lényeg, hogy kinek milyen politikai nézete van! Az, hogy valaki szélső bal nézetet val, vagy szélső jobb nézetet teljesen mindegy! Mind a kettő lehet tisztességes, becsületes ember!
Vagy fordítva. Lsd: Gyurcsány. Lsd: Orbán!
Ha kizárólag a politikai nézetből indulok ki, én azt mondanám inkább a balközép nézet híve vagyok.
Hogy egy balközép vagy egy szélső balos ember mit lát MP-ben?
Első sorban az orbáni maffia leszámolását, leváltását. Magyar Péter jobboldali politikai nézetet vall, de kit zavar ez? Attól még felismerte, hogy a fidesz (is) lop, csal hazudik éjjel-nappal.
Korábban MZP próbálta leszámoltatni a kormányt. Neki azért nem sikerült, kormánymédia teljesen lejáratta MZP-t, teljesem kiforgatták a szavait amit a jónép be is kajált rendesen. Nyilván egy aktuális hatalmon lévő kormánynak nagyobb hatalma van mint egy MZP-nek, így neki esélye sem volt szembeszállni a médiával.
MP annyiban más, hogy ő volt fideszes és ha már egy (volt) fideszes mondja azt, hogy a fidesz rossz akkor arra jobban felkapják az emberek a fejüket!
Alapvetően mi a baj a fidesz maffiával Orbánnal az élen?
1. teljesen tönkre tették az egészségügyet
2. tönkre tették az oktatást (simán lehet, hogy ezt szándékosan mert a buta embert könnyebb befolyásolni, azok lesznek a fidesz birkák, mert a buta ember jobban elhiszi amit mondanak neki)
3. a családtámogatások fordítva sültek el, mert 6-7 év alatt 5-6 szorosára nőttek az ingatlanárak. Én ezt a saját szememmel láttam, vidéken 7 éve volt egy lakás 5 millió most ugyan az 30!!!!
Így egy szingli embernek esélye nincsen lakást vennie.
További gondok: x év kormányzás után semmit nem fejlődött az ország. (Ez így nem igaz, "valamit" igen, valamit mindig csinálnak amivel aztán lehet kampányolni)
Ebből mindig vannak hülye, nevetséges projektek amitől egy normális ember pumpája felmegy: lomb nélküli lombkorona sétány, 1-1.5 méteres kilátók, stb.
A fidesz maffia öli a pénzt a fociba. Stadion stadion hátán.. Orbánnak fontosabbak a stadionjai meg a kisvasútjai mint a saját népe! Fontosabbak neki mint az oktatás meg az egészségügy!
És persze lopnak!
Hogyan?
Hót egyszerű a matek.
Van a bruttó fizetésed - ez mondjuk legyen havi egy millió (kíméljetek meg a 'nekem bárcsak ennyi lenne" (nekem is bárcsak ennyi lenne) kommentektől, azért legyen bruttó egy misi, mert így könnyebb a matek)
Szóval legyen bruttó egymillió a fizetésed.
Az nettó 662 ezer forint.
Azaz máris elmegy a bruttó fizetésed 33.8%-a adóba!!!
Aztán a nettó fizetésedből! Elmész a boltba, ahol MÉGEGYSZER!!!! kifizetsz ugyan ennyi adót áfa formájaban. Mennyi az áfa? 27%.
A 662 ezernek a 27%-a az 178740 ft.
A teljes bruttó fizetésedből ennyi megy el adóba: 486740 ft!
És ebben csak az áfa van, még vannak egyéb adók is, amik már nem nagy összegek, de sok van.
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a bruttó fizetésednek a FELÉT!!! Ellopja a kormány!
Feltehetjük a kérdést, HOL VAN A PÉNZEM? HOL VAN A PÉNZÜNK? HOL VAN A MAGYAROK PÉNZE???????
Legalább látnánk belőle valamit.
Látunk?
Semmit!!!!!!
Rohad az egészségügy.
Rohad az oktatás.
Rohad a tömegközlekedés a Mávval a központban.
Már 1960-1970-ben!! Nyugaton alap volt az IC-n a 140-160 km/h! Ma magyarországon egyetlen vonalSZAKASZ van ahol mennek 160-al a vonatok, ez Győr-Tata.
Mindendemhol máshol 120 a max.
Nyugaton egy IC legalább 220-al megy és nem az az átlag. A Railjet pont annyival megy mondjuk, de a Railjet nem is IC.
Németeknél ott az ICE (intercity express) 300-320 km/h-val, franciáknál TGV szintén 300 felett.
Soroljam még?
Miért nincsen ilyen magyarországon? (Ekkora sebesség valóban felesleges lenne a gyakorlatban átlagban mert nincsen akkora az ország illetve az egyes városok között nincsen akkora táv, mint mondjuk egy Párizs-London ami vasúton 2 óra 20.perc és 470 km)
Azért magyarországon is vannak 470-500 km-es távok. Mikor fogjuk ezt vasúton 2 óra 20 perc alatt teljesíteni?
Orbán vezetésével soha!
Miért?
Mert ellopják a pénzt.
Ellopják és nem az ország fejlesztésére fordíják.
Na ez így jó hosszú lett, de ebből van elegem.
Ebből van nekem elegem és sokan másoknak. Jobboldalinak, baloldalinak elege van ebből a kizsákmányoló országból! Ahol nincsen jövő!
Ha MP leváltaná fideszt nem lenne mindjárt 300-al száguldó IC.
Nem is az a fontos!
Az emberek egy olyan országban akarnak élni, ahol van jövő, nem lopják el a pénzed és tisztességesen tudsz élni.
Ja még az jutott eszembe:
Orbán nem emelte a családi pótlékot 10 év alatt, ahogy sok más szociális támogatást sem!
Ja és tudjátok mit mondott a fideszes polgi a lomb nélküli lombkorona sétányra? "A pályázat kiírásakor nem volt feltétele a lombkorona sétánynak az, hogy lomb is legyen".
Még egy fideszes story jutott eszembe. Egy fideszes képviselőt megjelöltem fb-n egy komment alatt, ahova ő is kommentelt. Legnagyobb meglepetésemre válaszolt is nekem és több sort beszéltünk. A téma a háború volt. Az egyiik utolsó neki címzett kommentem az volt, hogy "Putyin a legnagyobb tetű, őt kellett volna lelőni nem a szlovák miniszterelnököt. Ki támadott meg kit? Oroszország ukrajnát"
Erre azt a választ kaptam tőle, hogy az nato hergelte oroszországot és Putyinnak "Muszáj volt ezt a lépést megtennie" - mármint megtámadni ukrajnát.
Na akkor most ki a háborúpárti?? Csak kérdem.
14
Tehat sok az ado es rohad az oktatas meg egeszsegugy?
A legnagyobb probléma ez igen. Természetesen nagyon sok más probléma van, de a legnagyobb problémák ezek.
Egy ember, egy család úgy tud jövőt elképzelni ha jó oktatás van, jó egészségügy és nem lopják el a fizetésed felét. Sok más forrásból is lophat a fidesz például eu-s támogatásból. Például bicskanyitogató az is hogy nálunk egy 20 nm alapterületű, 1 méter magas "kilátó" kerül 60 milióba! Másik példa: nálunk ha felújítanak egy vasúti szakaszt például a Mészáros&Mészáros kft-vel na nálunk egy km szakasz felújítása 4-5X annyiba kerül, mint mondjuk egy nyugati országban!
Magyarországon tehát azért keresel keveset mert sok az adó és telhetetlen politikusoknak még az sem elég!
Egy racionálisan gondolkodó ember ezt látja.
Látja, hogy rohad az egészségügy (itt is szokott néha felújítani ezt azt a kormány amivel aztán tudnak kampányolni), látja, hogy rohad az oktatás (itt is szokott néha csinálni valamit a fidesz amivel aztán megint lehet kampányolni, példának felhozni)
De! Egyáltalán nem ez az átlag!
Mint azt látja mindenki, Orbánnak a stadionjai meg a foci fontosabbak! És igen rohad a tömegközlekedés (itt is szoktak történni dolgok például Budapest-Győr vonalon felújítani 20-30 km-t; mondanom sem kell ez is nagyon sok miliárd forintba került csak mert ott is lopni kell, vagy a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása)
Bicskanyitogató a Budapest-Belgrád vasútvonal is. Nem is a miért a kérdés, hanem a mennyiből? Ott is százával lopják a milliárdokat azért kerül sokba és azért nem fog megtérülni a Budapest-Belgrád vasútvonal még talán 100 év alatt sem.
Ezeket a dolgokat látja egy racionálisan gondolkodó ember.
Látja, hogy a fidesz x évnyi kormányzás alatt nem ért el semmit.
Racionálisan gondolkodó ember meg nagyon sok van a bal oldalon és jobb oldalon egyaránt!
Nagyon sokan vannak olyanok, akik eddig nem szavaztak senkire vagy jobban mondva poltikailag semlegesek voltak mert nem találtak alternatívát.
Az ő szemükben MP is szimpatikus lehet és így közben rájöttem, hogy nagy hülyeséget írtam a 14-es válaszom elején.
Igen, nagyobb részt ellenzéki emberek vannak MP mögött akik nem feltétlen balosok, bár azokból van a legtöbb.
Nagyon sok (racionálisan gondolkozó) jobboldali van.
És nagyon sok az olyan, akik eddig semlegesek voltak a "miért? A masik jobb? Miért, van értelme?" érvek miatt.
Ha megfigyelsz egy átlag választást, az emberek 30-40%-a el sem megy szavazni.
Na majd most 2026-ban elfognak, legalábbis ennek a 30-40%-nak a döntő többsége biztosan.
Szóval ilyen emberek is állnak MP mögött.
Bicskanyitogató még az Orbán birodalom építése Hatvanpusztán, amit az én meg a te adódból finanszíroztak!
Hol az én és a te bruttó fizetésed fele???
Hát például pont Hatvanpusztán, pont a 4-5X drágább vasúti - vagy bármilyen beruházás mögött amit a Mészáros&Mészáros csinál - és így végül Mészáros Lőrincnél köt ki a pénzed.
És még például a sok-sok-sok stadionban, na ott van pénzed! A magyarok pénze, amiért te meg én meg sok millió másik ember dolgozott meg!
18-as!
Az a baj, hogy még nem tudjuk a Tiszáról, hogy ki áll mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!