Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A határontúli magyaroknak mi...

A határontúli magyaroknak mi köze a Magyarországi önkormányzati, és EP választáshoz?

Figyelt kérdés
A fidesz által szervezett békemenetben is nagyon sok határontúli magyar volt, akik nem is itt élnek, viszont kaptak magyar állampolgárságot is. A netről ismerek valakit aki erdélyi, egy youtuber anyukája. Aki a partizán élő eredményváró műsor alatt olyanokat kommentelt, hogy szinte leesett az állam. Mivel egy elég visszafogott néninek lehetett megismerni,( mivel néha szerepelt a fia videóiban. Nagyon pörgött a csetfal, de nem tudtam nem észrevenni, hogy miket írogat az idősebb erdélyi hölgy. Szidta, és gúnyololódott az ellenzéken, a Tisza párton, és Magyar Péteren. Mintha fizettek volna neki ezért, vagy nem tudom. Aznap volt Romániában is a helyhatósági, és EP választás. Miért nem azzal foglalkozott? Ott él, ott fizetett adót, most ott kap nyugdíjat. A fia egy darabig Magyarországon élt, de a Magyar párjával Erdélyben szeretnének élni. A hölgy lánya, és unokája is Erdélyben él. A rokonaik is ott élnek, ha jól tudom. A parlamenti választásokra sem lett volna szabad szavazati jogot adni szerintem, mert Orbán körbehízelegte őket, állampolgárságot, és szavazati lehetőséget adott nekik, és nem kis anyagi támogatást kapnak. A magyar adófizetők pénzéből támogatnak különféle épületek, emlékművek, stb építését.

jún. 13. 03:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
Joguk van részt venni. Csak otthon szavaznak.
jún. 13. 05:18
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Szavazzon mindenki ott, ahol adót fizet!
jún. 13. 05:31
 3/12 anonim ***** válasza:
59%
Ez régi téma, én is helytelenítem. Persze, támogassuk a határon túli magyarokat, az ok, de szavazati jogot mégis milyen alapon kapnak? Nem is tudom, van-e még ilyen a világon valahol.
jún. 13. 05:54
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
Határon túli magyarként mondom, hogy teljes mértékben egyetértek veletek, én ezért sem vettem részt a magyarországi szavazáson. Máskülönben ez oda-vissza kéne működjön, ha már a magyar politikusok is kampányoltak az RMDSZ mellett nektek miért is sincs jogotok szavazni rájuk?
jún. 13. 06:29
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
Az EP érinti őket: leszámítva a szerbiai és ukrajnai magyarokat, mert ők nem EU-tagok. Önkormányzatin meg mindenki a települése szerint szavaz. Ha van itt ideiglenes lakcím, akkor akárki átjelentkezhet. Nyilván ezzel lehet csalni és csalnak is, de nem kevés határon túli magyarnak van amúgy magyarországi lakcíme is.
jún. 13. 06:30
 6/12 anonim ***** válasza:
26%

Bírom, hogy a DK-s síkagyúak beérkeztek a Tisza pártba, ahol egyébként utálják a balos hozzáállást. Majd meg fogsz lepődni kérdező, amikor Magyar Péter hamarosan erdélybe megy és emlékeztetni fogja az embereket a történelmi bűnre amikor a szocik leszavaztatták választásokon azt, hogy minden határontúli magyar megkaphassa a kettős állampolgárságot, és szavazhassanak. Magyar Péter jobboldali, a pártja centrista, és úgy vannak vele, hogy aki magyarnak született az magyar,lényegtelen, hogy karakószörcsögön, Budapesten, Csíkszeredán, vagy Londonban él.

Hidd el ezeket meg hasonlókat fogsz te még hallani Magyar Pétertől nagyon hamarosan.

Ideje visszagravitálni a DK-ba, ha ez nem tetszik.

jún. 13. 07:12
 7/12 anonim ***** válasza:
51%
Szavazhatnak mert azok is magyarorszag területei csak ellopták.
jún. 13. 07:28
 8/12 Waff ***** válasza:
50%
Én Magyarországon élek közel 20 éve, de nem vagyok magyar, én sem járok szavazni mert sztem sincs semmi közöm az országhoz sem a politikàjához.
jún. 13. 07:50
 9/12 anonim ***** válasza:
58%
Önkormányzatihoz semmi, azon nem is szavaznak, hiszen nincs olyan magyarországi település vagy vármegye, amire szavazhatnának. Az EP-választásokhoz van, hiszen a magyarországi pártok képviselhetik a gúnyhatáron túli honfitársainkat is. (Az más kérdés, hogy ezt csak a Mi Hazánk teszi.)
jún. 13. 08:00
 10/12 anonim ***** válasza:
41%

9-es, de akkor ők az EP-választáson két szavazatot adnak le? Egyet a magyarországi listára, egyet meg a romániaira?

Ha így van, ez minden, csak nem normális dolog! Ők is EGYETLEN állampolgárai valamely EU-tagországnak, tehát a szavazategyenlőség elvét sérti, ha kétszeres súllyal számít a szavazatuk.

jún. 13. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!