A határontúli magyaroknak mi köze a Magyarországi önkormányzati, és EP választáshoz?
Figyelt kérdés
A fidesz által szervezett békemenetben is nagyon sok határontúli magyar volt, akik nem is itt élnek, viszont kaptak magyar állampolgárságot is. A netről ismerek valakit aki erdélyi, egy youtuber anyukája. Aki a partizán élő eredményváró műsor alatt olyanokat kommentelt, hogy szinte leesett az állam. Mivel egy elég visszafogott néninek lehetett megismerni,( mivel néha szerepelt a fia videóiban. Nagyon pörgött a csetfal, de nem tudtam nem észrevenni, hogy miket írogat az idősebb erdélyi hölgy. Szidta, és gúnyololódott az ellenzéken, a Tisza párton, és Magyar Péteren. Mintha fizettek volna neki ezért, vagy nem tudom. Aznap volt Romániában is a helyhatósági, és EP választás. Miért nem azzal foglalkozott? Ott él, ott fizetett adót, most ott kap nyugdíjat. A fia egy darabig Magyarországon élt, de a Magyar párjával Erdélyben szeretnének élni. A hölgy lánya, és unokája is Erdélyben él. A rokonaik is ott élnek, ha jól tudom. A parlamenti választásokra sem lett volna szabad szavazati jogot adni szerintem, mert Orbán körbehízelegte őket, állampolgárságot, és szavazati lehetőséget adott nekik, és nem kis anyagi támogatást kapnak. A magyar adófizetők pénzéből támogatnak különféle épületek, emlékművek, stb építését.jún. 13. 03:58
11/12 anonim válasza:
#10 honnan veszed ezt a hülyeséget, természetesen mindenki csak egyszer szavazhat. Ebben az esetben lemond a román valasztásáról, nem is lehetséges, ráadasul csalás lenne
12/12 anonim válasza:
Egyáltalán nem tartom jogosnak azt, hogy a határon túlról mások beleszólhatnak a magyarországi választásokba. Nem oda adóznak, akkor meg miért kellene nekik is dönteniük az ország helyzetéről? És mindezt mondom úgy, hogy erdélyi vagyok, kettős állampolgár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!