Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter egy zseni?

Magyar Péter egy zseni?

Figyelt kérdés

Azt azért mindenkinek el kell ismernie, hogy minden téren rekordot döntött és, hogy a politikában teljesen egyedi amit az elmúlt hónapokban vèghezvitt. Pár hónapja azt sem tudtuk, hogy kicsoda, azòta felhúzott egy közel 30%-os pártot. Felràzta a politikai mocsarat, leváltotta az ellenzéket és van rá esèlye h a fideszt is leváltja 26-ban.

A rendezvènyein rengetegen voltak kint, szerintem ha a teljes lètszàmot néznénk akkor fél milla ember mozdult meg és ment ki valamelyik rendezvényére. És mindezt a fideszhez kèpest elhanyagolhatò pénzbõl. A fidesz súlyos 10-100milliárdokat költött el propagandára, plakátokra, netes hirdetèsekre és különbözõ emberek lefizetésére (pl Gyõzike vagy a vidéki roma szavazatok megvásàrlàsára). Ehhez kèpest Péter ennek 1%-àt sem költötte el.nem volt 1 db plakàtja vagy internetes fizetett hirdetése sem.

Leginkább Luther Márton jutott eszembe amikor elõállt a reformàciòval és hirtelen tömegeket mozgatott meg és alapvetõen átrajzolta a vallàsi megoszlàst.

2024. jún. 11. 21:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
71 szavazat
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
26%
Egy igazi zseni
2024. jún. 11. 21:41
 2/32 Mad Max2 ***** válasza:
69%
Még nem tudni
 3/32 anonim ***** válasza:
58%
Nekem a motivációjával van bajom egyedül, de a cél ha igaz, tényleg jó. Ha folytatja amit elkezdek hajlandó leszek rá szavazni 26-ban.
 4/32 anonim ***** válasza:
47%
Részben a szerencsének is köszönheti. A Fidesz sorra megszegte a 22-es választási ígéreteit, az emberek rosszabbul élnek, majd jött a kegyelmi botrány. Az ellenzék meg totál hiteltelen és alkalmatlan bármire. Az influencertüntetésen 100x annyian voltak, mint az övékén. De ezt nem azért, hogy kisebbítsem MP érdemeit. Valóban elég jól csinálja, a Fidesz nem tudta igazán jól kezelni, cserébe többször olyannal támadták, amivel saját magukat is eltalálták.
2024. jún. 11. 21:43
 5/32 anonim ***** válasza:
74%

"A pop-up pártok jellegzetesen médiatermékek: az anti-establishment hangulatot egy-egy médiaszemélyiség, színész, jól mediatizált élettörténet révén lovagolják meg, kizárólag a médiatérben, azon belül is elsősorban a közösségi oldalakon léteznek, virtuális közösséget építenek. Ha jól kapják el a pillanatot, a pop-up pártok egészen magas kiugrást is elérhetnek. Tipikusan „ideológiamentesnek” hirdetik magukat, s valóban: nem képviselnek többet egy pillanatnyi politikai hangulatnál, felvillanásnál, életérzésnél.

Átmeneti sikereiket éppen annak köszönhetik, hogy az establishment-pártokból kiábránduló legkülönfélébb választók szabadon vetíthetik legkülönfélébb vágyaikat egyetlen politikai felvillanásba. A posztkommunista térségben az utóbbi években gyakran jelentkeztek pop-up pártok: archetípusuk a bolgár Szlavi Trifonov Ima Takav Narod pártja, de ilyen Zelenszkij jelölőszervezete, s találunk hasonlókat a szlovén és a lengyel parlamenti pártok között is.

A POP-UP PÁRTOKKAL AZ A FŐ PROBLÉMA, HOGY ÉPPEN A SZERVES BEÁGYAZOTTSÁG HIÁNYA ÉS A SZABADON BELEVETÍTETT VÁGYAK SOKFÉLESÉGE MIATT: KORMÁNYRA KERÜLVE PILLANATOK ALATT FELSZÍVÓDHAT MÖGÜLÜK A TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁG. "

2024. jún. 11. 21:43
 6/32 A kérdező kommentje:
#3 most kire szavaztál?
2024. jún. 11. 21:45
 7/32 anonim ***** válasza:
33%
#6: MKKP. Egyedül rájuk tudtam úgy, hogy nem köptem fel és álltam alá. Akkor leszek hajlandó a TISZA pártra szavazni ha azt látom, hogy le tudják váltani a FIDESZ-t és tudnak VALAMIT csinálni amíg az MKKP alulról szerveződve megerősödik annyira, hogy leváltsa a TISZA-t.
2024. jún. 11. 21:57
 8/32 anonim ***** válasza:
81%
Zseninek nem zseni, de kétségtelen, hogy egy tanult ember.
2024. jún. 11. 22:02
 9/32 anonim ***** válasza:
61%
Hát zseninek nem zseni, csak ügyes, és szerencsés...úgy néz ki, szereti simogatni az alvó oroszlán farkán a bojtot...csakhát...előbb-utóbb felébred.
2024. jún. 11. 22:11
 10/32 anonim ***** válasza:
66%

Nem gondolnám zseninek, de ezt majd az idő úgyis eldönti.

Ami biztos, hogy:

1. A politikai szerepvállalásra megfelelő pillanatot nagyon jól megragadta

2. A politikai munkát hihetetlen munkabírással el tudja végezni - nem tudom, hogy más is meg tudott volna-e csinálni egy ilyen ~200 állomásos országjáró turnét 2 hónap alatt. Ez egészen biztosan kivételes teljesítmény, de nem zsenialitás szerintem.

3. Elég jó szónok

4. Jelentős politikai hibát eddig nem követett el.

Most jön a pártépítés és egyéb politikai aprómunka - meglátjuk, ez hogyan megy neki. Én mindenesetre drukkolok neki.

2024. jún. 11. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!