Miért nem értett egyet egy párt sem a Mi Hazánkkal abban hogy el kell törölni a képviselők mentelmi jogát?
A mentelmi jog lényege, hogy a képviselő nem vonható felelősségre a bíróság vagy más hatóság előtt, szavazata, VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁSA miatt, és ez miatt büntetőeljárás sem indulhat ellene.
A mentelmi jog azt a célt szolgálja, hogy a képviselő zavartalanul tudja végezni a munkáját.
Különben is: Ha az országgyűlés megszavazza, akkor e mentelmi jog felfüggeszthető.
Az miért jó neked, hogy a képviselők bűnözhetnek és nem tudod lecsukatni őket?
Nehogy válaszolj!
3.
Marha nagy hülyeség amit írtál,a vélemény nyilvánítás szabadsága így is úgy is megmarad ennek semmi köze ahhoz amiről beszélünk, terelsz!
Kedves Kérdező! Magyarországon a mentelmi jog egyáltalán nem biztosítja a képviselőknek a bűnözéshez való jogot. Kérlek tanulmányozd a mentelmi jogot szabályozó törvényt:
különös tekintettel a VII. fejezet (73–79. §) szakaszát.
Ha továbbra is van kérdésed a témával kapcsolatban, akkor a törvény ismeretében fejtsd ki azt alább.
6.
Szerintem fordítva ülsz a lovon a kérdező ÉN VAGYOK és megvan a kérdés!
Szerintem jó 5 , lényegében aki fedetlen annak nincsen mitől félnie.
Mondjuk én a fizetésüket is levinném mindenkori szakmunkás minimálbérre.
8.
Csak azt nem értem, hogy egy átlagembernek aki a kuki másik végén van mégis miért éri meg védeni azokat a politikus bűnözőket, akik őket kihasználják mint az itteni többi hozzászóló!
Hoppá-hoppá:
Terroristák is lehetnek már az Eu parlamentben ?
Az egyik legnagyobb elítélt terrorista kikerülhet a fogságból a mentelmi joga miatt!
Meghogy bűnözőket nem véd a jog!
Az antifa támadások főszereplője, Ilaria Salis is bekerül az Európai Parlamentbe
Az olasz Euronews arról ír, hogy bejut az Európai Parlamentbe a magyar antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint így az ellene indult eljárásnak is vége lesz a mentelmi jognak köszönhetően. „A megerősítésre váró eredményektől függetlenül elég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!