Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2026-ban Magyar Péter és a...

2026-ban Magyar Péter és a tisza párt fogja elhozni a rendszerváltást?

Figyelt kérdés
2024. jún. 10. 08:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
59%
Kedves utolsó..Fiatal vagy még..20 éve én is ezt hittem...Most 40 vagyok..Ha lesz is változás az 10 év minimum..Tessék türelmet tanulni.
2024. jún. 10. 09:27
 12/13 anonim ***** válasza:

Amúgy azt sokan nem veszik figyelembe, hogy a magyar költségvetés jelenlegi helyzete egyáltalán nem arra utal, hogy a fidesz egy gazdaságilag stabil országot fog vezetni az elkövetkezendő négy évben.

Ha a tisza komolyan veszi magát és folytatják a vidéki politizálást, maguk mellé veszik az ellenzék gyurcsány mentes, de erős politikusait akkor lehet itt valami nagy dolog 26-ban.

Vagy a jóisten tudja ilyen politikai viharok közepette.

2024. jún. 10. 09:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen kell rendszerváltás (persze ez lenne a legjobb), én már azzal is megelégednék, ahogy Puzsér is mondta, ha elindulna egy normális közélet az országban, normális politikai diskurzus lehetségessé válna. Ahol nincs 2/3, nincs rendeleti kormányzás és nem egy személy dönt mindenről. Ahol nem hoznak törvényeket éjfélkor, akár 1 nap alatt, ahol nem görbítik mindig a teret maguk felé az éppen hatalmon lévők és nem arról szól az egész, hogy ki mennyire tudja megtömni a zsebeit. Nekem alapvetően mindig azzal volt gondom, hogy kvázi a Fidesz korlátozás nélkül tudott/tud irányítani, uralkodni immár 14 éve. Semmilye ellensúly, semmi fék nincs, azt csinálnak amit akarnak, olyan törvényeket hoznak amilyeneket akarnak, semmi és senki nem tudja korlátozni őket. Ezt még az elvakult Fidesz-Orbán fanatikusok is beláthatják, hogy nem normális. Ez nem demokrácia, ez totalitárius rendszer.

Ha már ez a fajta uralom megdől 2 év múlva, én elégedett leszek. Felőlem maradhat a Orbán, csak ne korlátlan hatalommal, legyen rákényszerítve a párbeszédre, legyen kénytelen egyeztetni és közö döntéseket hozni más pártokkal. Kvázi 14 év én tök mindegy kire szavaztam, az én érdekeim és igazából az ország lakosságának jelentős részének az érdekei nem voltak képviselve, mivel abszolút lehetetlen szituáció van az országban.

Mondjuk ahol élek város, itt 34 év után hatalmasatt bukott a Fidesz. 1990 óta csak fideszes polgármester volt és mindig többségben voltak a közgyűlésben is, most több, mint 12%-al nyert az ellenzéki jelölt és vélhetően a közgyűlésben is többségük lesz. Azért szerintem ez elég nagy presztízs veszteség Orbánéknak, még ha nem is olyan fontos ez a város országos szinten.

2024. jún. 10. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!