2026-ban Magyar Péter és a tisza párt fogja elhozni a rendszerváltást?
Tisza-szimpatizáns vagyok, de kétlem.
Ha most országgyűlési választások lettek volna, akkor a fidesznek most is meglenne vagy szinte meglenne a 2/3.
Sajnos a magyar társadalom nagy részének úgy tűnik megfelelő ez a kormányzás.
A kulcs pont abban van, hogy nem most volt, hanem addig még bőven van idő, hogy tovább gyűjtse a szavazókat a Tisza. Amúgy a választás előtt még 25 százalék körülre volt előrejelezve a Tisza támogatottsága, ehhez képest még fölé is teljesített ezzel a 30 százalékkal. Nem értem mi ez az elkeseredettség.. Fidesz 50 százalék alatt bőven. Ez nem elég jó? Vagy mit vártatok, hogy 2 hónap alatt rögtön fideszt dönt?! Simán benne van még az is, hogy 26-ra még csak a 2/3-ot akadályozza meg, de már most is tudják az emberek, akkor meg főleg fogják tudni hogy egyedüli kormányváltó erő, s ha engem kérdeztek szerintem csak 2030-ban fog eljönni a fidesz teljes bukása.
Azért vagyok elkeseredett, mert még továbbra is stabilan van 2 millió ember, akik minden botrány, hazugság, lopás, cinizmus, primitivizmus ellenére a fideszre szavaznak. Akár meggyőződésből, akár krumpliért, a végeredmény mindegy.
Milyen válságnak kéne jönnie ahhoz, hogy az emberek kinyissák végre a szemüket?
Én azt hittem az elmúlt hónapok politikai, társadalmi, morális válsága elég mélypont ahhoz, hogy nagyobb legyen a kiábrándultság. Ez a 2 millió szavazó sok. És az országgyűlési választásokon feléjük lejt a lejtő. Ha ugyanennyit tudnak 2 év múlva is mozgósítani, simán meglesz akár a 2/3 is. Egyszerűen ilyen aránytalan a választási rendszer, hogy ennyi ember nekik bőven elég.
Örülök persze a Tisza szereplésének, nyilván nem vártam, hogy megelőzik a fideszt. Csak látom a mi körzetünket is (60% felett nyert a fidesz a polgármester választáson és az egyéni körzeteinkben is), sokat járunk családilag vidékre is és kétlem, hogy ezek az emberek meggyőzhetők bármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!