Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lejárt lakcímkártyával lehet...

Lejárt lakcímkártyával lehet szavazni vasárnap?

Figyelt kérdés

Lejárt a tartózkodási címem 5 éves időtartama, ami jelezve van a lakcímkártyán. Így lehet majd szavazni vagy csináltassak újat?

Tehát az állandó lakcím nem változott, csak az ideiglenes szűnt meg.

jún. 4. 17:43
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Úgy tudom, hogy elég a személyi.
jún. 4. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem elég, mert a lakcímkártya dönti el, hol szavazhatsz.

Nem is étem kérdező a problémádat. Az ideiglenes nem számít. Kaptál a választási irodától egy levelet, hogy hol szavazhatsz. És ez az álladó lakcímed szerint van, nézz utána.

jún. 4. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
A lakcímkártya nem jár le, csak akkor veszti érvényét, ha megváltozik a lakcímed.
jún. 4. 18:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Az önkormányzati választáson a tartózkodási hely címed érvényességére akkor lenne szükség, ha átjelentkeztél volna a tartózkodási helyedre szavazni. Az átjelentkezés feltétele volt, hogy 2024. február 12-én érvényes tartózkodási hely címre lehetett átjelentkezni, és a szavazás feltétele, hogy a szavazás napján is érvényes legyen.

EP képviselő választásra mind a lakóhelycímtől (jó régi nevén: állandó lakcím), mind a tartózkodási hely címétől (jó régi nevén: ideiglenes lakcím) függetlenül, bárhova át lehetett jelentkezni.

Ha nem jelentkeztél át, akkor a lakóhelycímed szerinti szavazókörben szavazhatsz; annak egyik feltétele, hogy érvényes legyen a lakóhelycímet igazoló okmányod, nem számít, hogy van vagy nincs érvényes tartózkodási hely címed. Ezen túl a személyazonosságod is igazolni kell. Magyarországon, személyazonosság igazolására az érvényes személyazonosító igazolvány vagy az érvényes kártya formájú vezetői engedély vagy az érvényes útlevél alkalmas.

(Aki másutt akart szavazni, annak azért kellett május 31-én 16 óráig átjelentkeznie, mert a nyilvántartás így biztosítja, hogy csak egy helyen szavazhasson például az is, akinek érvényes lakóhely- és tartózkodási hely címe is van.).

jún. 4. 18:15
 5/5 DK-s ***** válasza:

🤣🤣🤣

Én lakcím nélküliként leszek delegált szavazatszámláló!

jún. 4. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!