Pontosan tudom, hogy a köztévé nem azért csinált 11 listavezetővel álvitát, mert igazságos akart volna lenni. Ugyanakkor sokakkal ellentétben, akik folyamatosan höbörögnek emiatt, én úgy gondolom, hogy ez lett volna mindig is igazságos. Nem?
Ahogy 6-os írja, lehet ám ezt máshogy is csinálni, hogy igazságos legyen.
Pl. nem volt kötelező, hogy csak egyetlen vita legyen, lehetett volna témánként egy adást tartani.
"Abban azért egyetértek, hogy a közszolgálatnak lehetőséget kell biztosítani az indulóknak a programjuk elmondására. Csakhogy ezt a szótárban nem vitának nevezik."
Igen, ez nem vita. Viszont azt mondom én is, hogy erre szükség lenne, és igazságos is. És egyébként ez fontosabb, mint a vita, vagy legalábbis ez lenne a nulladik dolog egy demokráciában, aztán ha van vita még ezen kívül az jó, de nem kötelező.
"Kénytelenek voltak tehát az időn rövidíteni. Nem sok jót tudok mondani a közTV-ről, de tényleg úgy érzem, hogy ebben nem hibásak, ezt ennél jobban nem lehetett volna megoldani. Szakmai szempontból szerintem jó munkát végeztek, mindegyik lista elmondhatta a saját programját, sőt, odaszúrhatott bárki másnak is, volt lehetőség nyitó- és záróbeszédekre is. Nem ez volt a legjobb vita az elmúlt 30 évben, de a körülményekhez képest igenis jól össze lett rakva."
Lehet hogy rövidíteni kellett, de azért 3-5 simán perc belefért volna. Az 1-2 perc írtó kevés, és a végén a 10 másodperc jelzése meg idegesítő, mind a beszélőnek, mind a hallgatónak. Azt elég lett volna neki is és nekünk is csak a képernyőn mutatni, mert a pittyenések miatt nehéz volt odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!