Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a legfrissebb...

Mit szóltok a legfrissebb adatokhoz? Soha nem született még ilyen kevés gyerek Magyarországon! Ez a Fidesz családpolitikájának csődje?

Figyelt kérdés

[link]

Mikor fogja belátni a Fidesz hogy nem a mesterségesen felnyomott ingatlanárak/bérleti díjak és a sok felvehető hitel fogja meghozni az áttörést a magyar demográfiában?

A fiatalok nem életük végéig tartó adósságra vágynak egy panel garzonért.

2024. máj. 30. 14:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

A fődisznó háborús fenyegetődzése után ki az aki gyereket akarna?

Ki az a hülye aki azért nevelne gyereket hogy a fronton meghaljon a gyerek?

Konkrét ismerős nő beszélt erről mikor kérdeztem hogy akarnak e gyereket.

A fődisznó egyik pillanatba pénzel tömi a fiatalokat akik gyereket vállalnak, a másik pillanatba meg a szívbajt hozza rájuk ezzel a háborús dumával.

2024. máj. 30. 16:37
 12/21 anonim ***** válasza:
14%
Semmit. Kevesebb a szülőképes nő, így kevesebb a gyerek.
2024. máj. 30. 17:02
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Orbán örül ennek mert így még több szülészetet, óvodát, iskolát bezárathat, több pénz marad Lölőnek.
2024. máj. 30. 17:10
 14/21 anonim ***** válasza:
61%
A sok vidéki, 50 IQ-s birka majd ezt is megmagyarázza, biztos gyurcsány köti el a férfiak kukiját éjszakánként... xD
2024. máj. 30. 17:32
 15/21 anonim ***** válasza:
45%
Mindenért soros gyurcsány és az EU a felelős, ezt már hányásig imételgetik, csak az nemjut eszükbe hogy az elkövetett bűneik mennyi bajt és szenvedést okoztak-okoznak a Magyar embereknek.
2024. máj. 30. 17:38
 16/21 anonim ***** válasza:
Semmi értelme annak, hogy ezt az országot továbbra is 10 millió ember lakja, - amelyből 5 (!) nem élhet emberhez méltóan, mert olyanok a körülményei és a lehetőségei, amelyeken még csak változtatni sincs esélye!
2024. máj. 31. 09:22
 17/21 anonim ***** válasza:
semmi koze semmifele partnak ehhez. South Koreaban szuletik a legkevesebb gyerek es a 20-35 eves korosztaly tobb mint 60 % a ajovoben sem tervez sem gyereket sem partnerkapcsolatot. Itt ahol en elek egy nagyon gazdag nyugati orszagban a szuletesek szama az utobbi 5 evben 30 % ot esett vissza es a 40 alattiak tobb mint 30 % a egyaltalan nem akar gyereket sem most sem a jovoben. es itt a Fideszt meg hirbol sem ismerik.
2024. máj. 31. 09:41
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 való igaz hogy a fejlett országokban csökken a születés szám csak nem mindegy milyen mértékben.

Én nem mondom hogy az egész a kormány hibája, de igenis van benne részük.

És ennek csak kis részben vannak gazdasági okai.

Én pl most vagyok terhes és azt tapasztalom hogy az eü attól függetlenül hogy emberhianyban szenved totál szervezetlen, ide menjél, oda is, amolyan vizsgálatra is, 2 helyre védőnőhöz ők is küldenek ide oda stb. Fél állást kitesz ez a sok megjelenés. Ez is megerősített abban hogy nem akarok második gyereket.

De hogy mondjak mást is, én még emlékszek hóra a gyerekkorombol. Most meg az van hogy itt a dél alfoldon 6 évvel ezelőtt vettem egy hólapátot és konkrétan azóta egyszer sem használtam. Tikkasztó melegek a nyarak és egyre hosszabbak, ki van égve minden, nem jó a termés.. Mi lesz így a gyerekeink sorsa? Mi lesz 50 év múlva? Mi lesz 80 év múlva?

Természetesen nem csak Magyarország kormányán múlik a klimavaltozas sorsa. De jelenleg ott tartunk hogy ők nem is nagyon akarnak tenni érte. Egy fecske nem csinál nyarat de ha a szándék sincs meg akkor igenis van okom hibáztatni őket.

A harmadik dolog a háború. Bár én nem élek propagandaval, de vannak akik igen és szerinted nem lehet rájuk ilyen hatással is az hogy mindennap azt hallják hogy háború, háború, háború?

2024. máj. 31. 09:51
 19/21 anonim ***** válasza:

18 vagyok, azt még hozzatennem hogy régen több generáció élt egy háztartásban és a nők legtöbbször nem dolgoztak. Így volt idő gyereket nevelni.

Már meg az van hogy a nagyszülő él mucsaröcsögén, a gyereke az unokajaval meg Győrben, 280 kmre tőle. És amikor lebetegszik a gyerek nincs kire hagyni mert a nagyszülő vagy messze van vagy egyébként sokszor még ő is dolgozik hála a nyugdijkorhatarnak.

Hiába a csaladbarat kormány és munkahelyek.

Az én munkahelyem is papíron csaladbarat de a gyakorlatban meg van egy kolléga nőm akinek 2 éves a gyereke, természetesen mint minden ilyen korú gyerek egy hónapban 2 hetet legalább beteg. És ilyenkor anyuka mit csinál? Tappenzre iratja magát.

Nekünk meg át kell vennünk az ő munkáját is és természetesen a főnök morog emiatt hogy már megint nem jön dolgozni. Hozzateszem jogosan. Ez se a demografianak se a gazdaságnak nem jó. Se a munkaltatonak, se a szülőnek.

Már rég ki kellett volna találni valami rendszert arra hogy a beteg gyerekeket hova tudja rakni a szülő ilyenkor.

2024. máj. 31. 10:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Kitalálhatsz, amit csak jól esik, ha a legtöbb szülő alapvetően anyagi bevételi forrásként és az élet őt érintő problémáitól védő pajzsként használja a gyereke(i)t! -Még nem létezik a hely - amiről itt fantáziáltál, - de az élősködésre berendezkedett fejekben MÁR MOST (!) kész van a "tudományos magyarázat", eljárási rend arra, hogy ez miért nem jó megoldás...
2024. máj. 31. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!