Miért kell a boomer generáció nyugdíját fizetnem?
- Ők vállalkozások és vezetői pozíciókban jól megszedik magukat, veszik a sportautót, építik a sokadik házat, mellette az én generációmnak annyit nem fizetnek, ami a megélhetésre elég.
- Lakásokat, amiket két fityingért megvettek, havi 200k-ért adják ki, életük bizniszét látják mások kizsákmányolásában.
- Az országot felélték és tönkretették, aki tud, menekül innen. S még most is a korrupt, tolvaj kortársaikat tartják a politikai hatalomban.
- Nekem nem lesz nyugdíjam, addigra annyira elöregedik ez a piramis játék, hogy majd nem lesz senki, aki engem eltartson.
Nagyon visszásnak érzem, hogy mindezek mellett még a havi fizetésem X%-át nekik adjam. Mint szociális juttatás, szegényeknek megértem. De aki kommunizmus után össze lopkodta magának a vagyont, az éljen meg abból.
azért mert ez így van kitalálva
én ezért húztam el oda ahol nem lopják el a magánnyugdíj pénztárat így lesz nyugdíjam, fontold meg a költözést ha ez tényleg zavar és gyűjts magadnak, ne arra várj hogy majd történik valami mert nem fog
Így működik ez a nyugdíjrendszer, ők is "fizettek" az akkori nyugdíjasoknak, neked is fognak az akkori dolgozók.
A kérdés leírására nem is reagálok, nagyon megsértődhettél valakire.
A legtöbb nyugdíjás szegény, egyáltalán nem igaz amit írsz ezzel kapcsolatban, te csak kiemelsz egy neked nem szimpi csoportot.
A politikai nézetük meg nem az ő hibájuk. Sajnos erre a generációra sokkal jobban hat az ilyen végtelenül egyszerű Goebbels-i propaganda. Engem is felidegesít ez szidtam már ez miatt nyugdíjasokat, de ettől még nem ők tehetnek róla.
5.
Azért van köztük olyan is, aki a dupla nyugdíj idején egymilliót markolt fel. Egy kapzsi, volt pártkáder és "főnagyvezérmérnöktanácselnökfőisten". Amúgy smucig, minden szar fillért hörcsög módra védelmez, szinte 100%, hogy egy nap betörnek hozzá a C-k, mert tudják hogy sok a pénz (csak hát védelemre költ az öreg, hát még a pénzére vágyó gyerekei!)
8.
Nem mindig kellene elhinned amit az alzheimeres nagymamád mesél a Kádár-korszakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!