Magyarországon hogy lehet megélni nettó 287 ezer forintos medián keresetből? :O
Figyelt kérdés
máj. 28. 09:51
1/21 anonim válasza:
Vidéken igen. Mondjuk ott pont nem keresnek ennyit.
2/21 Mansour válasza:
Nem túl fényesen, de alapvetően meg lehet, persze csak ha az embernek nincs komolyabb hiteltörlesztése. Nyilván attól is függ, mint értünk azon, hogy "megélni". Ha mondjuk az is beletartozik, hogy hétvégenként étterembe járni, wellness-hotelben nyaralni, télen síelni menni, 5-6 évente új autót venni, stb., akkor nyilván nem.
5/21 anonim válasza:
Teljesen jól. Kb 50ezerből kijön a rezsi, 120 ezerből a kaja, a maradék 120 ezret meg elköltöd egyébre, ami nem létszükséglet. Én is kb ennyit költök, és mindent megveszek, amit csak akarok.
9/21 anonim válasza:
#1 A vidéki adatokat szerintem torzítja rendesen a sok közmunkás/munka nélküli segélyes. Egy rendes munkát végző ember itt is keres ennyit, sőt jóval többet. Pedig egy relatíve szegény régióban lakok. Olyan 200-250.000-ből élünk meg, ez csak a rezsi/kaja, ebben semmi rendkívüli nincs benne.
10/21 anonim válasza:
Én vidéken ( kisváros) lakom.
A környezetemben max a közmunkások és a nyugdíjasok élnek 200 ezer nettóból.
Mi ketten a párommal közel 1 milliót keresünk.
De mondhatom az autószerelőmet, fodrászomat, a vízvezetékszerelőmet, stb. Mind nettó 500 ezer, vagy kicsit felett keresnek.
A bolti eladó a pékségben is hazavisz nettó 309 át.
Szóval aki dolgozik, akar keresni, az nem 200 ezerből él, ez hülyeség.
Egyedül a nyugdíjasok között vannak ilyenek, de ott sem ritka a 300-400 ezres nyugdíj, amiből azért elég jól meg lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!