Orbán tényleg elhiszi magának, amikor növekvő gazdaságról és 1000 milliárdos polgári megtakarításokról beszél?
8: google.hu
fogyasztás visszaesése Magyarországon, Áfabevételek hiánya.
sok sikert.
13
nem pont com? :)
Nem kétlem, hogy visszaeset a fogyasztás és hogy nincs annyi áfabevétel, mint amennyivel számoltak. Azt kérdeztem, hogy mekkora ez a nagy visszaesés mondjuk 15 éves távlatban. Mennyivel élünk rosszabbul, mint 15 éve vagy épp 4 éve most, hogy kevesebbet fogyasztunk? Mert a kérdés feltevője szerint Orbán mesevilágban él és mi most épp nagyon rosszul élünk, nincsenek megtakarításaink, nem nő a gazdaságunk, ... .
Akkor kérlek ne csak leszavazzatok, hanem virítsátok a számokat, hogy mennyivel vásárol ma kevesebbet egy magyar ember, mint 2010 vagy épp 2014-ben vagy épp 2018-ban vásárolt.
Ennyi örömötök legyen az életben, hogy lepontoztok.
2022 januári szinten van a kiskereskedelmi forgalom. 2022 márciusi csúcshoz képest van komoly visszaesés, mert nem tud minden évben 600 milliárdot kiszórni az állam (SZJA visszatérítés a választások előtt) de még ez a "visszaesett" forgalom is 30%-kal több termékre elég, mint amit 2015-ben vásárolt a magyar.
Ó hát ez a történetmesélés csodája. Ha csak a pozitív részleteket emeled ki kontextus nélkül, akkor bármit el lehet mesélni pozitívként. Egy havarom a nagy mestere ennek: amikor új állást kapott, onnan lehetett tudni, hogy szar a pénz, hogy azzal dicsekedett, hogy milyen fasza monitorokon dolgozik, meg milyen dögösek a csajok az irodán.
Orbán is kb azt csinálja, amit a haverom: megkeresi az adatokat, amik az ő meséjébe illenek, és kontextus nélkül egymás után fűzi őket, így adva egy pozitív vibe-ot.
Igazából nekem nem is ez az érdekes, hanem az, hogy mivel Orbán és az ellenfelei is ezt teszik, nagyon szélsőséges a kontraszt. Ha az egyik ember évek óta csak azt hallgatja, hogy milyen rosszak az adatok, a másik meg azt, hogy milyen jók, akkor ha összetalálkoznak az utcán, mindkettő egy agymosott kretént fog látni a másikban.
ma 16:37
Ezt kinek írtad?
"Ha csak a pozitív részleteket emeled ki kontextus nélkül"
mi a kontextus? Az ha sírsz, hogy visszaesett a fogyasztás és elfelejted leírni, hogy a választási osztogatós év kiugró értékeihez képest esett csak vissza vagy az ha leírod, hogy egy hosszabb távon hogy változott?
Mert ha jól sejtem te is benne vagy a lepontozó brigádban de közben meg pont ti ragadjátok ki kontextus nélkül pl. a "rossz" áfa bevételeket.
"Ezt kinek írtad?"
A kérdezőnek.
"mi a kontextus? Az ha sírsz, hogy visszaesett a fogyasztás és elfelejted leírni, hogy a választási osztogatós év kiugró értékeihez képest esett csak vissza"
Erre írtam, hogy mindkét oldal ezt csinálja, és extrém a kontraszt.
"ha jól sejtem te is benne vagy a lepontozó brigádban"
Nem jól sejted. Nem is olvastam a cicaharcotokat, csak a kérdésre választoltam.
De jó, hogy csak a felső 1% GDP-je nőtt, mivel többezer és tízezer milliárdnyi közpénzt játszottak át maguknak.
De nyilván a 4 általánossal rendelkező fidesz birkákat nem érdekli hogy a teljes balatont felvásárolták, budapest összes éttermét és hotelét, az energiaszektort és médiát.
Toprongyos idióta mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!