Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha elvesztettem az értesítőt, ...

Ha elvesztettem az értesítőt, attól részt vehetek a választáson?

Figyelt kérdés

2024. máj. 24. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze, személyivel és lakcímkártyával simán.
2024. máj. 24. 21:37
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Miért ne vehetnél részt? Oda nem kell vinned semmit, csak személyazonosításra alkalmas okmányt (személyi/jogsi/útlevél). Az értesítőnek csak az a lényege, hogy tudd, hogy hol és mikor szavazhatsz.
2024. máj. 24. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
#1 Jogos, a lakcímkártya sem árt.:D
2024. máj. 24. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az utóbbi időben már arra sem használható, hogy könnyítse a választási bizottság munkáját. Régebben tartalmazta a névjegyzékbeli sorszámot, és kérték, hogy ha nem is viszi magával valaki, mondja be, hogy könnyebben megtalálják a névjegyzékben.

Mivel már jó régen teljes körű adattiltást kértem, néhány cikluson át nem is kaptam értesítőt, aztán rájöttek, hogy erre azért nem kéne vonatkoznia, így egy ideje újra kapok.

Mikor nem kaptam, akkor is szavazhattam; tudtam, hogy nem vagyok eltiltva, nem lettem kiskorú, a szavazókör meg ősidők óta ugyanott van.

A szavazáshoz érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolvány kell (személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély vagy útlevél) és szintén érvényes lakcímigazolvány.

2024. máj. 25. 00:41
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm megtisztelő válaszaitokat!!!

Kellemes hétvégét! 😊

2024. máj. 25. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!