Mi az oka, hogy a Második Reformkor az EP bejutó helyek közelében sincs?
Vona Gábor új pártja.
A színre lépésüket követően egyből mérhető volt a támogatottságuk, igaz, ez nagyrészt Vona jobbikos időkbeli támogatóinak köszönhető.
Magyar Péter ennyire betett nekik? Vagy nélküle sem lennének sehol?
Vona eljátszotta az esélyeit.
Nem vehető komolyan.
Igen, Magyar Péter nem tett jót nekik, mert kb. hasonlóakat képvisel mint Vonáék.
Emiatt egyszerűen nem tudnak Vonáék kampányolni, mert ugyanazt nem mondhatják mint Magyar, mert akkor nem tűnnek ki.
Ha meg megtámadják Magyart (itt mindegy hogy mivel) akkor egy platformra kerülnek Gyurcsánnyal (aki megállásnélkül gyilkolja Magyart). Ez pedig politikai öngyilkosság.
Amúgy annyira rosszul nem áll Vona pártja. A Medián szerint a 45%-os Fidesz, a 25%-os TISZA és a 9%-os DK-s lista után a további sorrend:
Kutyapárt 6%
Momentum 4%
Mi Hazánk 4%
2rk 2%
Vagyis közvetlenül Toroczakiék mögött vannak. Nem zuhantak be 1% alá.
Nem kapnak felületet, mert MP mindent visz.
Ismeretlenül meg nehéz gyorsan támogatottságot szerezni.
6 vagyok, 4-nek válaszoltam, hogy Vona nem megy Brüsszelbe, lehet nem volt egyértelmű hogy rá értettem.
7, egyetértek, illetve a közvéleménykutatók szerintem kevesebb fiatalt kérdreznek, ezért is mérik 1%-ra a 2RK-t
Mert kétféle embertípus teszi ki jelenleg az ország 90%-át. Akiknek jó a Fidesz, vagy legalábbis annyira nem rossz, hogy bárki másra szavazzanak.
Meg aki annyira utálja a 14 éve regnáló hatalmat, hogy a patásördögre is lecserélné, csak valaki vigye már el őket. Ők pedig úgynevezett "meta szavazók", tudni vélik orákulumként, hogy kik a népszerűbb jelöltek és azok valamelyikére szavaznak. A közvéleménykutatók sokat segítenek nekik önbeteljesítő jóslatként.
Nos, ott a baloldali kizárásos alapon Gyurcsányt támogatja, szerencsére ő sem bízza a véletlenre és minden pártot igyekszik kisgömböc módjára magába szippantani, legutóbb a Jobbik is megvolt neki, most is az MKKP és a Momentum, aki elhatárolódott tőle, de előbbi amúgy is egy viccpárt, aki mióta komolyan veszi magát már nem vicces, utóbbi meg enyhénszólva hiteltelen, hiszen Donáth Anna apukája tudjuk ki. Kislányként a családi grillpartikon Gyurcsány lányával kb. együtt simogatták a Putyintól kapott Totó kutyát. Egy alom, mint az Apró-Dobrev klán.
És ott volt a Jobbik, mint "harmadik erő", a Mi Hazánk nem tudta betölteni az utána keletkezett űrt, mert túlságosan az elveik szerint politizál populizmus helyett (az LMP-nek is ez lett a veszte, nem állt be a fősodorba) és jött Magyar Péter, aki felszívta a korábbi Jobbik szavazókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!