Az ellenzékiek szerint miért nem demokratikusak a választások Magyarországon?
"Mi olyan módosítás van a választási törvényben, ami miatt nem nyerhet az ellenzék?"
Már a kérdés felvetése is khm butaság kategória, mivel az ellenzék megnevezést az ellenzékben lévő pártok összességére alkalmazzák, nem pedig egy pártra. Ha az "ellenzék" több tömbből áll, akkor az a jelenlegi választási rendszerben biztosan nem tud nyerni, a régi kétfordulós rendszerben viszont volt még lehetőség a visszalépésre...
Ezt leszámítva szimplán senki nem adott felhatalmazást a kormányzó pártnak az alkotmány és a választási törvény módosítására.
"Nincs teljes médiafölény."
Nincs persze :D
"Már a kérdés felvetése is khm butaság kategória, mivel az ellenzék megnevezést az ellenzékben lévő pártok összességére alkalmazzák, nem pedig egy pártra"
Az jó, mert én nem is ellenzék megnevezést használtam, hanem ellenzékIt.
Ellenzéki alatt értsd a nem a Fideszre szavazókat.
"Nincs persze :D"
Ennél erősebb érvet még nem hallottam. Nincs teljes médiafölény, bár médiafölény van.
Ezt még mindig nem értem, hogy miért gondolják azt, hogy az "üzenet eljuttatásának az akadályozásán" múlt és múlik az, hogy az ellenzék ilyen siralmasan teljesít. Értsétek meg, hogy nem a Fidesz nyert negyedszer (kétharmaddal), hanem az ellenzék kapott ki 4x is! Nem gondolnám, hogy ott a probléma, hogy nem jut el az üzenet, ott a probléma, hogy eljut és hogy az kié. DK most is, meg minden választásnál megkeresett szórólappal, postaládába dobva, és ez vidék, nem a főváros. :) A Jobbik hogy csinálta anno? Mindenkihez eljuttatták az üzenetüket, volt pénz szórólapra, újságra, fórumokra, kampányra, stb. A szórólapokat támogatók hordták ki ingyen, teljes országos "hálózatuk volt", mindenhol volt valaki aki megmozdult ingyen, és a saját pénzüket ölték bele ebbe a párttagok kezdetben, aztán később persze lettek támogatók. Ezek ott ülnek b....meg, több milliós fizetéssel és egy büdös fillért nem áldoznak arra, hogy eljuttassák azt az üzenetet amin te szerinted A minden múlik. Ebbe belegondoltál? Kis ládikába gyűjtik szerencsétlen, csóró emberek pénzét, 500-1000Ft-okat, majd kiderül b...meg, hogy volt valahonnan 506 millió forintnak megfelelő font és euró? Sz-rom le, hogy honnan, hogy ez korrekt vagy inkorrekt, én nem akarom visszaböfögni amit a Fidesz média tolt ebben az ügyben. Tegyük fel, hogy teljesen legális úton volt ez a pénz, emellett volt pofájuk a csórók között tartani a markukat b....meg?! Ez a nem mindegy. S ha volt 506 milla, abból nem lehet szórólapozni országosan, eljuttatni az "üzenetet"? Nem! Mert ember nincs, aki ingyen kiszórja a sz-r szórólapjukat, ugyanis lehet, hogy sokan hisznek nekik, de senki nem hisz bennük valójában, csak szükséges rosszak voltak azoknak, akik ezt a kormányt okvetlen leszeretnék váltani. Jött egy faszi és mennyi is? Talán 2-3 hét alatt elszívta a támogatóik zömét, a jelentős többségét? Tette ezt úgy, hogy valójában nem mondott semmit, legalábbis semmi többet mint az "ellenzék", csak megvan a hit benne, ami az "ellenzéknél" nem volt meg (nekem nincs meg nála sem, de ez lényegtelen). Ez is az "ellenzéket" (a baloldali ellenzéket) minősíti (nem a volt támogatóit), hogy ilyen rövid idő alatt ez megtörténhetett. Na MP pl. megtudná csinálni azt, amit a Jobbik. Simán!
Kereshetjük az okokat ilyen f...ságokban, mint a választási rendszer, a média, a lejáratás, a tököm tudja mi, de a hiba egyedül ebben a szerencsétlen, csődtömeg, magát önként összegyurcsányozó ellenzékben van. Leváltható ez a kormány, számos érv szól a Fidesz ellen, csak érv nem volt eddig más mellett és pusztán az az érv, hogy "ez nem a Fidesz", az nem többnek, mint 2 millió embernek elégséges csupán (a 8M-ból). Ezt én még soknak is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!