Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mely népek számítanak a...

Mely népek számítanak a magyarok barátainak?

Figyelt kérdés
Jó ez így, vagy inkább más nemzetekkel kellene haverkodnunk?
2024. máj. 19. 09:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

Most ne azt nézzük, hogy a Magyar kormány melyik kormányokkal van jóban. Inkább az egyes országok átlagembereit nézzük.

Törökök például. Amikor Törökországban voltam, bárhova mentem, ha kiderült, hogy Magyar vagyok egyből más (kedvesebb) lett a kiszolgálás, kedvezményeket kaptam.

De Lengyelország is baráti. Finnország is.

2024. máj. 19. 12:07
 12/16 anonim ***** válasza:
58%

A szlovákok azok szlávok,csehekhez tartoznak inkább nem a magyarokhoz.

2024. máj. 19. 12:15
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

A népek nem úgy "barátkoznak", mint az emberek, valójában ezek politikai maszlagok ("népek barátsága", "megbonthatatlan szovjet-magyar barátság", stb.). A népek legtöbbször SZÖVETSÉGEKET kötnek, ÉRDEKEK mentén. Ha ezek a szövetségek tartósan fennállnak, hosszú ideig, akkor az egyfajta baráti érzést, szimpátiát generálhat.

Történetileg a magyar nép egyetlen "barátja" a lengyel nép. De aktuálisan ezt éppen sikerült tönkrevágni, átmenetileg Magyarország vezetőinek.

Mégis azt gondolom, ez az ősi szimpátia-érzés erősebb és kulturálisan annyira beágyazott, hogy egy Orbán Viktor utáni, kevésbé oroszbarát Magyarország esetében újra megerősödik, magától a lengyel-magyar barátság.

Aktuálisan, puszta érdekek mentén, a "baráti népek" a legnagyobb történelmi ellenségeink lettek, mert Magyarország korrupt vezetőinek a politikai érdeke minden erkölcsöt fölülmúl.

Most a "barátok" sajnos ezek lettek:

- a szlovákok (akiknél zsigeribben senki se gyűlöl minket)

- a szerbek (akiknek az 1. világháborút és Trianont köszönhetjük - meg a délvidéki vérengzéseket)

- az oroszok (elég ha annyit mondok: 1848-49, Petőfi, 1956, Gulag, Szibéria, Kárpátalja, Szovjetunió, kommunista diktatúra, Magyarország megszállása)

- a kínaiak (elég ha annyit mondok: kommunista diktatúra)

- azeriek, üzbégek, beloruszok, kazahok és különféle keleti diktatúrák

De mindezek csak aktuálpolitikai "barátságok" - a felsorolt országok vezetői orbán viktor érdekbarátai, de a felsorolt népek nem a magyar nép barátai és soha nem is lesznek!

A Benes-dekrétumok (a magyar nép kollektív bűnösségéről) érvényben maradtak Szlovákiában, a szerbek soha bocsánatot nem kértek a délvidéki vérengzésekért (és bármikor újra megtennék, ha úgy fordulna a történelem kereke), a ruszkik most is azt tanítják 1956-ról az iskoléákban, hogy ellenforradalom volt, náci és nyugati bérenc huligánok felkelése, a kínaiak pedig el sem ismerik a kommunizmus bűneit, stb.

Szóval nagyon fontos megkülönböztetni orbán viktor barátait (akiket legtöbbször a magyar nemzet ős-ellenségei közül válogat) a magyar nép barátaitól.

A magyar nép "barátai" mindig is a lengyelek lesznek, kisebb részt egyes német népcsoportok (főleg a svábok), bizonyos történelmi pillanatokban a nyugati angolszász népek is szimpatizálnak velünk (lásd: 1848, 1956, stb.), de ez nem valódi barátság.

2024. máj. 19. 12:43
 14/16 anonim ***** válasza:
62%

"Amikor Törökországban voltam, bárhova mentem, ha kiderült, hogy Magyar vagyok egyből más (kedvesebb) lett a kiszolgálás, kedvezményeket kaptam."

Ez marhaság. A törökök ugyanilyenek minden néppel szemben.

Mikor mondtam, hogy magyar vagyok, vigyorogtak és mondták "Puskás! Puskás!".

Mikor mondtam, Romániából jöttem, ugyanúgy vigyorogtak és mondták: "Hagi! Hagi!"

Semmi különbség nem volt. Az egyedüli, amit nem bírtak felfogni, hogy hogyan lehetek én romániai (erdélyi) magyar - gondolom, amennyire a kurdokat "szeretik", nem éppen a kisebbségi kérdések izgatják őket a leginkább... Nem is nagyon érdekelte őket. Jó volt nekik "Puskás-Puskás" meg "Hagi-Hagi" is, csak vásároljak valamit! :-))))))

2024. máj. 19. 14:26
 15/16 anonim ***** válasza:
87%
@13 Mondjuk a különböző közép-ázsiai országok lakói tényleg szeretik a magyarokat, meg testvérnépként tekintenek ránk (még ha baromság is a turanizmus), kimondottan jó élményeim vannak az ottani útjaimról, mindenki rettentően kedves. A diplomácia nyilván más kérdés, Nazarbajevék popsiját csókolgatni nem éppen úriemberség, de hát nem is emiatt szokták újraválasztani NER-éket.
2024. máj. 19. 15:03
 16/16 anonim ***** válasza:
59%
15# Milyen jó lenne ha mondjuk a németek, kanadaiak, svédek vagy norvégok tekintenének így ránk. Lehet, hogy nem lennénk ekkora putri és nem sötét arábia irányába haladna az ország.
2024. máj. 19. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!