Mely népek számítanak a magyarok barátainak?
Most ne azt nézzük, hogy a Magyar kormány melyik kormányokkal van jóban. Inkább az egyes országok átlagembereit nézzük.
Törökök például. Amikor Törökországban voltam, bárhova mentem, ha kiderült, hogy Magyar vagyok egyből más (kedvesebb) lett a kiszolgálás, kedvezményeket kaptam.
De Lengyelország is baráti. Finnország is.
A szlovákok azok szlávok,csehekhez tartoznak inkább nem a magyarokhoz.
A népek nem úgy "barátkoznak", mint az emberek, valójában ezek politikai maszlagok ("népek barátsága", "megbonthatatlan szovjet-magyar barátság", stb.). A népek legtöbbször SZÖVETSÉGEKET kötnek, ÉRDEKEK mentén. Ha ezek a szövetségek tartósan fennállnak, hosszú ideig, akkor az egyfajta baráti érzést, szimpátiát generálhat.
Történetileg a magyar nép egyetlen "barátja" a lengyel nép. De aktuálisan ezt éppen sikerült tönkrevágni, átmenetileg Magyarország vezetőinek.
Mégis azt gondolom, ez az ősi szimpátia-érzés erősebb és kulturálisan annyira beágyazott, hogy egy Orbán Viktor utáni, kevésbé oroszbarát Magyarország esetében újra megerősödik, magától a lengyel-magyar barátság.
Aktuálisan, puszta érdekek mentén, a "baráti népek" a legnagyobb történelmi ellenségeink lettek, mert Magyarország korrupt vezetőinek a politikai érdeke minden erkölcsöt fölülmúl.
Most a "barátok" sajnos ezek lettek:
- a szlovákok (akiknél zsigeribben senki se gyűlöl minket)
- a szerbek (akiknek az 1. világháborút és Trianont köszönhetjük - meg a délvidéki vérengzéseket)
- az oroszok (elég ha annyit mondok: 1848-49, Petőfi, 1956, Gulag, Szibéria, Kárpátalja, Szovjetunió, kommunista diktatúra, Magyarország megszállása)
- a kínaiak (elég ha annyit mondok: kommunista diktatúra)
- azeriek, üzbégek, beloruszok, kazahok és különféle keleti diktatúrák
De mindezek csak aktuálpolitikai "barátságok" - a felsorolt országok vezetői orbán viktor érdekbarátai, de a felsorolt népek nem a magyar nép barátai és soha nem is lesznek!
A Benes-dekrétumok (a magyar nép kollektív bűnösségéről) érvényben maradtak Szlovákiában, a szerbek soha bocsánatot nem kértek a délvidéki vérengzésekért (és bármikor újra megtennék, ha úgy fordulna a történelem kereke), a ruszkik most is azt tanítják 1956-ról az iskoléákban, hogy ellenforradalom volt, náci és nyugati bérenc huligánok felkelése, a kínaiak pedig el sem ismerik a kommunizmus bűneit, stb.
Szóval nagyon fontos megkülönböztetni orbán viktor barátait (akiket legtöbbször a magyar nemzet ős-ellenségei közül válogat) a magyar nép barátaitól.
A magyar nép "barátai" mindig is a lengyelek lesznek, kisebb részt egyes német népcsoportok (főleg a svábok), bizonyos történelmi pillanatokban a nyugati angolszász népek is szimpatizálnak velünk (lásd: 1848, 1956, stb.), de ez nem valódi barátság.
"Amikor Törökországban voltam, bárhova mentem, ha kiderült, hogy Magyar vagyok egyből más (kedvesebb) lett a kiszolgálás, kedvezményeket kaptam."
Ez marhaság. A törökök ugyanilyenek minden néppel szemben.
Mikor mondtam, hogy magyar vagyok, vigyorogtak és mondták "Puskás! Puskás!".
Mikor mondtam, Romániából jöttem, ugyanúgy vigyorogtak és mondták: "Hagi! Hagi!"
Semmi különbség nem volt. Az egyedüli, amit nem bírtak felfogni, hogy hogyan lehetek én romániai (erdélyi) magyar - gondolom, amennyire a kurdokat "szeretik", nem éppen a kisebbségi kérdések izgatják őket a leginkább... Nem is nagyon érdekelte őket. Jó volt nekik "Puskás-Puskás" meg "Hagi-Hagi" is, csak vásároljak valamit! :-))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!