Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szabályoznád az abortuszt az...

Szabályoznád az abortuszt az alábbi módon?

Figyelt kérdés

Nem vallási okok miatt lenne szabályozva, hanem társadalmi érdekből. A modern világ problémája, hogy nem szülnek eleget az emberek. Elöregedik a társadalom. Nem csak nálunk van ez így, hanem egész Európában, az USA-ban, de még Kínában is gondot(fog) okoz(ni) ez a jelenség.

Az abortuszt be kellene tiltani.

Felmentésre adó okok:

- betegség, egészségügyi komplikációk

- nemi erőszak

- szociális helyzet (szegénység, egy főre eső jövedelem túl alacsony, munkanélküliség)

- ha már legalább 3 gyermeket szült

- 20 évnél fiatalabb vagy 35 évnél idősebb az anyuka

- nappali tagozatos tanulmányait folyatja az anyuka (pl. egyetemista)

Nem adható felmentés, ha csak szimplán nem akarják megtartani a gyermeket. A lényeg, hogy meg legyen szülve a baba. Utána Örökbefogadásra menne a kicsi. Sok család szeretne örökbe fogadni, pár éves várólisták is szoktak lenni.

Szülés után néhány hetes türelmi idő lenne, ha véletlen a szülők meggondolnák magukat és mégis megtartanák a gyereket.

A terhesség ideje alatt és örökbeadás után is (mondjuk 6 hónap pluszban) kapna az anya támogatást az államtól.

A pár évig tartó Ratkó-korszak is elég hatékony volt. Mondjuk az szigorúbb is volt.

2024. máj. 17. 17:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A válaszom a kérdésre egy kibacott nagy NEM! Normális embernek meg sem fordul ilyesmi a fejében.

A különféle hisztikék meg a tiltogatások sosem voltak jók....ezzel nem egy olyan nő életét tennéd tönkre, akinek az elmebeteg víziód szerint nem kéne engedni az abortuszt. Vagy illegális abortuszt végeztet, amibe nem kis eséllyel halna bele, vagy megszüli a senki által nem akart gyereket.

Ti, abortusz ellenesek miért nem fogjátok fel, hogy tiltogatásokkal, hisztikével nem mentek semmire sem? A történelemből nem tudtok felidézni elég példát arra, hogy milyen szörnyűségekhez vezethet az, amit ti akartok?!

Nem az abortuszt kell korlátozni, hanem szexuális nevelés kell. Mindent el kell mondani a gyerekeknek a saját szintjükön már a kezdetektől fogva, nem pedig a tabu, a titkolózás, egy esetleges kérdés esetén a gyerek leszidása a megoldás.

Ha a gyerekek tényleg fel lennének vilagosítva még azelőtt, hogy elkezdenének szexelni, ha a fogamzásgátló eszközök olcsóbbak lennének, és ha a szülők nem a saját kidarcukként élnék meg, hogy a gyerekük szexel, akkor jobb lenne a helyzet.

Én pl a "mai fiatalok" kategóriába tartozom elég rendesen, a magam 23 évével és nagyon jól emlékszem arra, hogy az összvissz felvilágosítás annyiból állt, hogy egy vén, paraszt hapsi nődoki magyarázott a hetedikes lányoknak a menstruációról, de lényegében csak annyit, hogy van betét, rakd magad alá, meg néha cseréld....meg volt egy óra gimiben, ugyanazzal a fószerrel, akkor az volt a 45 perc témája, hogy húzz gumit, különben meghalsz és/vagy teherbe esel/ejted a lányt. A szüleim számára a téma természetesen tabu volt mindig is.

A menstruációról se nagyon hallottam az a hetedikben történt óra előtt, csak éppen az volt a baj, hogy akkor már menstruáltam. Nagyon vacak első menstruációs "élményem" volt, ami messze nem lett volna olyan vészes, ha nincsen ennyi tabu.

Az, hogy nem csak annak a 2 tanórának az "anyagát" tudom, csak és kizárólag azért van, mert én szeretem edukálni magam, szeretek mindenre is felkészülni, bár tekintettel arra,

hogy a kisgyermekkoromban elszenvedett súlyos szexuális zaklatás miatt ( amiről sokáig nem is tudtam, hogy az, hiszen normális felvilágosítás nem volt, nem tudtam, hogy engem éppen arra kényszerítenek, hogy elégítsek ki valakit...)

en nem fogom hausnakni ezt a tudást, de legalább már kamaszként is votl annyi fogalmam a témáról, hogy a barátnőim, amikor párjuk lett, bizalommal fordulhattak hozzám a kérdéseikkel, amikkel nem merték bombázni a befásult, mindent is tabuként kezelő szüleiket...

Összegezve...Nem tiltani, szabályozni kellene, sőt....hanem a gyerekeket kéne már a kezdetektől fogva tabuk nélkül nevelni, és a fogamzásgátló eszközöket, elsősorban az óvszert sokkal olcsóbbá tenni. Így bár az abortusz, mint műtét nem szűnne meg létezni, de valamennyire csökkenne a száma.

2024. máj. 21. 06:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

4 mehetsz akkor olyan államba szépen, ahol akkor sem vetetheted el a magzatot, ha egy kislány esik teherbe a bántalmazójától, és a magzat a gyerek életét veszélyezteti....

6 ebből is látszik, hogy nőgyűlölő vagy, eléggé keményen.

2024. máj. 21. 06:23
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Jah, hatékony volt.....abban, hogy rengeteg, senki által sem akart gyerek született, akik mentálisan betegek lettek....

Csak mondom hogy a gyermek otthonok legnagyobb része a mai napig teljesen tömve van azért mert mindenki csak kisbabákat szőke hajúakat kék szeműeket hófehérbőrűeket szeretne elvinni, arról nem is beszélve hogy csak akkor hogyha a kisbaba a teljes mértékben egészséges.

Az ilyen bugyuta és veszélyes baromságok helyett inkább normális módszert kéne találni arra hogy megfékezzük a népesség csökkenés.

Nem az abortuszt kéne betiltani, korlátozni, nem bántani kéne azokat akik meg akarnak szabadulni a senki által nem akart embriótól hanem azokat kéne támogatni akik gyereket akarnak. A gyermekvállalási kedvet kellene növelni, azzal szerintem mindenki jobban járna, mert nem lenne egy olyan gyerek sem, vagy legalábbis sokkal kevesebb olyan gyerek lenne akit kényszerből tartottak csak meg.

Az hogy a fiataloknál megnövelnék a gyermekvállalási kedvet sokkal hasznosabb lenne sokkal többet érne előbb jutnánk el a célig, mint azzal hogy a nőket tenyészkancának nézik.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de ha magyarországon ennyire undorító módon lenne szabályozva az abortusz, és a nők lényegében tényleg olyan szerepelt kapnának csak, mint a szolgáló lány meséjében, akkor én biztos nem maradnék Magyarországon, hiába imádom a hazámat.

Kedves kérdező remélem, hogy ezt a hatalmas nagy baromságot minél előbb kivered a fejéből, vagy hogyha nem, akkor csak kívánom hogy ne legyen egyetlen egy női rokonod sem.

2024. máj. 22. 15:23
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Kezdhetnék mondjuk azzal, hogy olyan szülészeti nőgyógyászati ellátást alakítanak ki, ahova nem szorongva mennek a nők, és nem úgy jön ki a frissen szült anyuka, hogy "soha többet".
2024. máj. 22. 15:51
 15/15 anonim ***** válasza:
91%
Biztos, hogy nem. Nem a tiltás a megoldás, hanem az, hogy érjék el, hogy ne legyen rá szükség.... Ezt épeszű emberek képesek felfogni...
2024. máj. 25. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!