Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha annyi kormányzati program...

Ha annyi kormányzati program segíti a gyermekvállalást, otthonteremtést, a társkeresést miért nem?

Figyelt kérdés

Most nem viccből vagy trollkodásból kérdezem, tényleg érdekel a téma. A kommunikáció mindig az, hogy a család és a gyermek az első és azt kell támogatni, hogy minél inkább ebben az életformában éljenek az emberek. Ennek ellenére a szingliség erősödik és az emberek többségének nem azért nem lesz családja, mert ne lennének meg az anyagi lehetőségei, hanem mert nem talál normális párkapcsolatot.

Az egyházaknál is valahol hasonló a helyzet, a jegyeseknek, házasoknak mindenféle szuper programokat szerveznek, de a felnőtt társkeresők helyzetén érdemben nem tudnak segíteni. Persze lehet ez is törvényszerű, hogy a család háttérbe szorul a modern fogyasztói társadalomban és egyre elmagányosodnak az emberek, látható pl Japánban mi történik.

máj. 17. 11:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Igazából csak gondolatébresztőnek tettem fel a kérdést, persze nem kellene kötelezni a párkeresést, csak annak, aki tényleg akar, annak valahogy segíteni. De igaz, hogy ez elsősorban az egyén felelőssége, csak a társadalom egészére is van kihatása, ha a tömegesen maradnak szinglik olyanok is, akik akarnak családot.
máj. 17. 12:03
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Támogatni a fiatalok programjait, illetve jobb hozzáférés mentális szakemberekhez, más egyebet nem tudok elképzelni.
máj. 17. 12:12
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
Indirekt módon tudná az állam segíteni, pl. ha pénzt áldozna művelődési házakra, kulturális vagy sportlétesítményekre, ahová bemennek a fiatalok őket érdeklő programokra, remélhetőleg férfiak és nők is, és ott akár el is kezdenek beszélgetni egymással. De azzal nem tud mit kezdeni az állam, ha szünetben inkább mindenki a telefonját bújja, ahelyett, hogy a másikhoz szólna.
máj. 17. 12:15
 14/23 A kérdező kommentje:
Én szoktam járni táncházba és amúgy szerintem az a legjobb hely ilyen ismerkedésre, mert egyrészt a nezmeti hagyományokat is ápoljuk, másrészt meg tök jól lehet interakcióba kerülni másokkal. Az idősebb szervezők is sokszor mondják, hogy "gyerünk fiatalemberek, kérjétek fel a lányokat".
máj. 17. 12:38
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

Ez teljesen jó ötlet, ráadásul szerintem az egyik legegészségesebb gondolkodású réteg az, amelyik ilyen helyekre jár.

Sok sikert, kérdező!

máj. 17. 12:42
 16/23 anonim ***** válasza:

Esetleg kényszerpárosítót szeretnél?

Pl. 25 év feletti hajadon és nőtlen embereknek az állam keressen párt, akihez kötelező hozzámenni?

Aztán kötelező gyerekvállalás minimum 3 gyermekig meg se szabad állni?

Aki netán a fenti követelményeknek nem felel meg, attól minden vagyonát elkobozni, és börtönbe záratni?

Netán az is lehetne, hogy be kellene tiltani a fogamzásgátlást, és ha valaki házasságon kívül esik teherbe, na ott kötelező esküvő lenne, ha ismert az apa, különben mindketten börtönbe mennek?

Ilyen okosságokra gondolsz?

máj. 17. 14:12
 17/23 anonim ***** válasza:
47%

"Ez teljesen jó ötlet, ráadásul szerintem az egyik legegészségesebb gondolkodású réteg az, amelyik ilyen helyekre jár."

Felfogás kérdése. Full kormánypárti és vallásos kábé majdnem mindenki.

máj. 17. 14:21
 18/23 anonim ***** válasza:
8# Igen, már kinnt vagyok Linz-ben 2 hónapja. Természetesen váltottunk mert magyarország reménytelen és elnézve az emberek mentalitását sose lesz jobb.
máj. 17. 14:35
 19/23 anonim ***** válasza:

A normális az lenne, ha az emberek utazás, múzeum látogatás, rendezvények közben, kirándulásnál, iskolában, koncerteken tudnának ismerkedni. Teremteni egy egészséges mentális állapotot tinderhez, stb.

Az, hogy rendezzünk táncestet meg majd a hitgyülekezet összeadja őket nem működik. Ugyanúgy ahogy az egész magyar népi felfogás elavult már.

máj. 17. 14:38
 20/23 anonim ***** válasza:
Hát ebbe sem kellene beleszólnia... Lenne "Nemzeti Társkeresési Iroda" Löllencs segedelmével, vagy mi?
máj. 17. 15:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!