Magyar Péter lehet,hogy a SZJA adózáshoz is hozzányúl majd?
Én nagyon meglepődtem,amikor Magyar Péter a családi pótlék emelését támogatta.
Szerintem, felelőtlen kijelentés volt.Inkább megszüntetni kellene és az adókedvezmények/adóbónuszok rendszerét kellene reszelgetni.
A segély alapú, családi pótlékra alapozott családtámogatási rendszer, sehol sem működik jól.Nincs olyan ország, ahol normálisan működik és nem egy kisebbség jár vele jól.
Ezek után, én kinézem belőle,hogy a SZJA rendszerhez is hozzányúlna.Ez utóbbi viszont elég jól működik Magyarországon.Sokkal jobb, mint a többkulcsos.
Ugyanis, a többkulcsos nem a felső tízezert, a Mészárosékat meg a hasonlókat kopasztaná meg, hanem a jobban kereső alkalmazottakat.Senior mérnökök, pénzügyesek, menedzserek, nekik többnyire bruttó 1 millió felett van a fizetése.
Adózzon többet, mert tanult, képezte magát, dolgozott rendesen?
A másik amelyik ezt nem tette, őt meg "jutalmazzuk" alacsony szja-val?
A csp növelése jó. De személyhez kell kötni. Valahogyan.
Ugye a baj, hogy hiába adsz ezeknek pénzt vagy utalványt vagy bármi...meg lesz oldva, hogy piára, cigire, műkörömre, telefonra, bármire legyen költve ez az összeg, csak a gyerekre nem, étkeztetésére, ruháztatásárs, taníttatására, stb...
És nyilván ugye ez nem csak a csp, hanem a más típusú gyermektámogatásoknál is gond, hogy ez az aljaréteg képes magára költeni a gyereknek járó pénzt, aki így szakadt ruhákban, éhezve, tanszerek nélkül kerül a közoktatásba (de anyunak a legújabb iphone-ja van...).
Ezt kell tudni megoldani, hogy a gyereknek járó pénz a gyerekre legyen költve. Nem tudom a megoldást én sem. Mittomén, egy példa: ételkiszállítással váltod ki az összeget mondjuk, akkor ez az idióta kikanalazza majd a babatápot is magának, ahelyett, hoby a kisbabáját etetné meg vele, ennyi eszük van. Nem tudom hogyan lehetne ezeket a szülőket kezelni.
Ezért kell ezeknek a gyerekeknek már az első osztályt is újrajárniuk. Fizikálisan és agyilag is alulfejlettek maradtak...
#2: "A parlamenti választások csak két év múlva lesznek..."
Addig még sok víz lefolyik a Tiszán... 🙂
Mégis sokan máris azzal kritizálják, hogy nem tett le még konkrét választási programot. Pedig még csak építkezik a pártja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!