Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha magyarországon durva rossz...

Ha magyarországon durva rossz az életszínvonal,és csak Bulgáriát előzzük meg,akkor miért jönnek át a szlovákok vásárolni,házat venni és a román kisebbség miért települ pl Debrecenbe?

Figyelt kérdés
Pár napja voltam Kassán és borzasztó árak vannak.

2024. máj. 12. 06:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A szlovák minimálbérhez/átlagfizetéshez képest irreálisan drágs minden évek óta. Tudom,mert 2 szememmel Kassára szoktunk járni kirándulni. Bármelyik büfében,presszóban,vagy automatában egy kis adag presszó kávé 2, vagy 2,50 euró ami átszámítva 800 Ft felett van. Itthon átlagosan 300,de pár napja 250ért vettem egy automatában. Egy szendvics az egyik plázai pékségében 5 euró volt,az a NB sportcipő ami pl a Miskolc plázában 25.000 Ft,Kassán 49.000 Ft volt (átszámítva) "Nem tudtam fényképeket csinálni,mert amúgy nem szabad,de szívesen csináltam volna".Na szóval,és a szlovák minimálbér nekik szlovákoknak azért semmivel sem ér többet ha viszonyítani akarunk
2024. máj. 12. 07:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Mer a magyar mindent megenged másnak, mert egy totál kihasználható nép...
2024. máj. 12. 07:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem azt mondanám, hogy durván rossz, de egyre rosszabb évek óta.

És, ha megnézzük, hogy hol tarthatnánk, akkor egyértelmű, hogy oriási esélyünk volt felzárkózni, de nem sikerült.

Ha továbbra is olyan emberek vezetik az országot akik nem értenek hozzá, tehát nem szakértői kormány, akkor megyünk tovább lefele.

2024. máj. 12. 11:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés részben hazugság. A magyarok járnak át szlovákiába, romániába tankolni. Romániába pedig nagybevásárlásra is. Mivel lényegében már mindkét ország lehagyta Magyarországot gazdaságilag ezért mindkét ország nagyobb városaiban drágábbak az ingatlanok mint Magyarországon, főleg ha nem lakást, hanem házat vesznek az sokaknak jobban megéri nálunk. De például a románok befektetési céllal kilóra vásárolják fel a lakásokat Debrecenben is, mivel Nagyváradon, vagy Kolozsváron már magasabak a lakások árai, mivel az ottani fizetések is magasabbak. Ahhoz, hogy Kína gyarmata lehessünk Orbánéknak alacsonyan kell tartaniuk az életszínvonalat, ezért előznek meg minket a nálunk később csatlakozott EU tagországok is szépen sorban.
2024. máj. 13. 12:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Azért mert mindig az elmaradottabb országokban alacsonyabbak az árak.
jan. 24. 20:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Lol, a kérdező tényleg nem vágja, hogy minél elmaradottabb egy ország, annál olcsóbb a külföldieknek?
tegnapelőtt 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:
A gyenge forint miatt. Ahogy romlik a forint árfolyama úgy lesz egy külföldinek egyre olcsóbb itt vásárolni egy ingatlant. Jellemzően a környező országok határhoz közeli nagyvárosaiban élők vesznek nálunk határközelei kisebb településken házakat, ahonnan tudnak ingázni. De befektetési céllal is vásárolnak nagyobb városokban is mivel a romló forint egyre kevesebb eurót vagy román lejt ér, ezért van az, hogy pl. a románok Debrecenben vesznek lakásokat, mivel pl. a közeli Nagyváradon már drágábbak az ingatlanok az ottani magasabb fizetések miatt.
tegnapelőtt 21:45
 18/18 anonim ***** válasza:

17:

Erről van szó.

tegnapelőtt 21:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!