Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik és az abból alakult...

A Jobbik és az abból alakult pártok, hogyan fognak szerepelni az uniós választáson? Melyik lesz közülük a legerősebb?

Figyelt kérdés

Tehát:

- a Jobbik x%

- a Mi Hazánk Mozgalom x%

- a Második Reformkor Párt (2rk) x%

Hogyan szerepelnek és melyik lesz a legerősebb?

2024. máj. 6. 09:58
A kérdező szavazást indított:
Jobbik (Róna Péter)
Mi Hazánk Mozgaom (Toroczkai László)
Második Reformkor (Vona Gábor)
17 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A Mi Hazánknak lehet hogy meg lesz az 5%, 1 képviselő. A másik kettőnek kb. 2%-a, ami ugyanúgy 0, mint a 0%.
2024. máj. 6. 10:12
 2/4 Mansour ***** válasza:
84%
Én is úgy érzem, hogy Mi Hazánknak meg lehet az 5%, de amúgy nem nagyon akarok tippelgetni, mert most tényleg nagyon bizonytalan minden. Én mindenesetre az 2RK-t támogatom, bár Róna Péter is szimpatikus. Viszont amíg a Mi Hazánk nem szabadul meg a populizmustól és a rasszista-antiszemita felhangoktól, addig nem tudom teljes szívvel elfogadni. (És vagyok annyira realista, hogy tudom, ez soha nem fog megtörténni.)
2024. máj. 6. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Hasonlo tipp mint az első kettőè: mi hazánk talán 5 % , másik kettő max 2 %.
2024. máj. 26. 06:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Jobbik:

Valaha nagyon egyértelmű politikát képviselt. A jó öreg magyaros hungarista politikát, mely jelentős mennyiségű magyar szívében képes volt valamit megérinteni. Ezek voltak a kezdeti időszakok. De ahogyan az lenni szokott, olyan figurák kerültek a Jobbikban magas helyre, akik változást sürgettek a párt eredeti elképzelései helyett valami elfogadottabbat akartak. Itt kezdődött el a Jobbik hanyatlása. Vona lemondása után pedig már 100%-osan Balliknak lehetne nevezni a pártot.

Mi Hazánk:

Újra hozza a jobbik eredeti arcát a jó öreg magyaros szájízt hozza, mely nem finomkodik és nevén nevezi a dolgokat. Ám ugyanakkor mégis átestek az alapítók egyfajta tanulási folyamaton, hogy a Mi Hazán ne válhasson egy Jobbról érkező balba forduló Jobbik-Ballik párttá.

Már most ezen az EP választáson is meg fog mutatkozni, hogy a Mi Hazán magasan leveri a Jobbikot. Elég akár a fenti szavazás eredményére rápillantani. Magyar Péter sokakat elbizonytalanított, akik már nem fognak sem a Fideszre sem a ballos pártokra szavazni, de Magyar Péterre sem, mert túl friss ahhoz, hogy hitelt érdemlően hatalmat adhassanak a kezébe, hiszen kiforratlanok és kusza a Magyar Péter hálózata. Na , ezek a bizonytalanok biztosabb pontnak érezhetik a MiHazánkat.

2RK:

A 2RK eredményei hozni fogják Vona elvárásait. Ők ugyanis lassú józan építkezésbe kezdtek. Jó, ha egy képviselője bejut az EP-be. Én úgy látom, hogy a 2RK-t jelenleg egyedűl Magyar Péter tudná megsegíteni egy Vona-Magyar vitával vagy diskurzussal, de erre nem igazán fog sor kerűlni nyilvánvaló stratégiai okokból junius közepéig. Ugyanis a 2RK elgondolása egész vállalható. Konkrét programja van mivel ügyek mentén haladással képzeli a második reform kor eljövetelét.

A 2RK azoknak opció, akik osztják az eredeti Jobbik szellemiségét, de a Mi Hazánk túl erős.

Zárójelben megjegyzem:

(Még a 2RK is szervezettebb, mint Magyar Péter)

Jobbik-Mihazánk-2RK viszonylatban összesen látok 8 EP képviselőt.

2RK: 1 képviselővel,

Jobbik: 2 képviselővel,

Mi hazánk: 5 képviselővel.

(+/- 1 képviselő hibahatárt fentartok ebben a jóslatomban)

Itt az a kérdés, hogy egy EP program nélküli fideszre és egy EP program nélküli Jobbikra mégis hányan akarnak szavazni. A 2RK legalább valamiféle programmal készűlhet az EP képviseletre, ahogyan a Mi Hazánk "Virraadat" programja is tartalmaz utalásokat az EP képviseletre.

Még kérdés lehet, hogy a magyarság szempontjából eredménytelen DK-s és Momentumos képviselet karöltve a Jobbikkal hány ember szemét nyitotta fel? De úgy vélem, hogy ezek képviselőhelyeket fognak veszíteni és ez részben Magyar Péter sikere lesz részben a Mi Hazánk sikere lesz és a 2RK debütálása is lesz egyben. Kell az alkalmatlanok helye az újabbaknak, hogy ők is esélyt kapjanak bizonyítani.

Én már nagyon várom az eredményeket, abból sokat lehet tanúlni.

2024. máj. 26. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!