Mely ellenzéki pártok élhetik túl a Magyar Péter-féle ledarálást?
A DK és a Mi Hazánk tuti túléli.
A Momentum: Ők még egyesek számára el tudják hitetni az Összefogásban való részvételük ellenére, hogy ők nem Gyurcsány, az pedig egyértelmű, hogy teljesen Fidesz ellenesek. Csak ők és Gyurcsány (a DK) maradtak mérhető támogatottsággal a szélsőliberális pártok közül. Valamint sokaknak tetszett a EU parlamenti munka, amit Donáth és Cseh művelt. Szerintem nagyon necces, de a Momentumnak van még esélye túlélni.
MSZP, Párbeszéd: ők szerintem már rég lemondtak arról, hogy önállóan létezzenek, egyedül induljanak bármilyen választáson. Ők amíg az Gyurcsánynak is kapóra jön, addig Gyurcsányba kapaszkodva túlélik, de önállóan már Magyar Péter előtt sem lett volna esélyük semmilyen választáson.
Kutyapárt: ők eddig se jutottak be a Parlamentbe, Magyar Péter viszont ennek az esélyét is elvette tőlük. Viszont a Kutyapárt azon politikai aktivitására ugyanúgy továbbra is lesz igény, amit eddig műveltek. És szerintem magabiztosan megőrzik az 1% fölötti szavazatban is megnyilvánuló támogatottságot.
Nagy vesztes Jakab Péter, aki ugyanazzal a demagógiával szerezett eddig támogatókat, mint Magyar Péter, csak sokkal kisebb hatékonysággal. Tőle sokan pártoltak Magyar Péter mellé, mert ő jobban tolja ugyanazt a demagógiát.
Vona Gábor is nagy vesztes. Mert ő meg a Mi Hazánkhoz képest mérsékelt 3. út ígéretét képviselte. Ebbe a profilba is jól beleillik Magyar Péter, így Vonától is sokan átpártoltak szerintem sajnos.
Én ezt az opciót jelöltem meg végül:
"A DK-n kívül a Mi Hazánk, Kutyapárt, Momentum hármasből 2 párt. (leírom kommentben)"
-A 2 párt pedig a Mi Hazánk és talán a Momentum.
4
Ezek szerint nem nézed a kutatásokat, 1 hónap alatt a Mi Hazánk, a Momentum meg a Kutyapárt szavazóbázisa lefeleződött, hogy értsd, minden 2. szavazó lelépett a Mi Hazántól, Momentumtól és a Kutyapárttól.
Még április közepén 5-5-5%-ra mérték ezeket a pártokat, május elejére már 5% alá 4-4,5% között mozognak, azaz nem jutnak ki az EP-be.
EP-be 3 párt vagy pártszövetség jut be, a Fidesz, Tisza párt és a DK-MSZP-Párbeszéd.
Politikai teljes ledarálást meg senki nem tudja, hisz a Párbeszéd a legjobb példa, hogy szavazótábor 0-1%-os pártként, akár 10 évig is életben lehet lenni és be is lehet jutni bárhova, segítséggel...
5-ös,
de, nézem a közvéleménykutatásokat. Viszont azon nagyon csodálkozom, hogy a 2022-es választásokat előrejelző kutatások óriási mellélövései után még van valaki, ilyen mértékben képes alapozni a megbízhatóságukra, mint te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!